Korhadás

2023.12.19. 13:00

Ápolják a fákat az Eszterházy téren Egerben

Több fa állapota is beavatkozást idényel a Bazilika előtti téren. Néhányat ki kell vágni, de 8 csemetét ültetnek majd.

Szabadi Martina Laura

Felmérték az Eszterházy téren található fák állapotát. A szemrevételezés mellett 6 egyed esetében műszeres vizsgálatot is megrendelt a polgármesteri hivatal, melyek alapján 21 fa esetében vált szükségessé a gallyazás. Továbbá egy teljesen kiszáradt hársfa kivágását, illetve egy gyökérnyaknál korhadt, csonkolt, taplógombás, balesetveszélyessé vált hárs kivágását találták indokoltnak a szakemberek, számolt be a Városgondozás Eger Zrt.

15 fa gallyazása már korábban megtörtént, jelenleg a kiszáradt és balesetveszélyes hárs kivágása van folyamatban, valamint a napokban várható még további 5 fa gallyazása, majd 1 fa gallyazására pedig lombfakadást követően kerül sor. A faápolási munkák célja, hogy a meglévő fák minél tovább megmaradhassanak, de ugyanakkor ne jelentsenek veszélyt környezetükre.  A kiszáradt hársfa és a balesetveszélyes, korhadt, gombás fa kivágása már elkerülhetetlenné vált. A kivágott fákat a tuskók kiszedését követően, tavasszal pótolja a hivatal és a közelmúltban már  új facsemete elültetése is megvalósult a téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában