Hangolódás

2023.12.03. 17:00

Bodonyban tudják, hogy kell várakozni

Barta Katalin

A Bodonyban élők összetartozásuk jelképeként már évek óta díszítik ablakaikat, hangolódva az ünnepekre az adventi időszakban. A közösségi oldalukon - Bodony Parókia épülete - már azokat a címeket is közzétették, akik vállalkoztak ablakaik díszítésére az elkövetkező napokban. 

Ezzel szép Pilinszky János idézettel kísérték felhívásukat: "A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában