Évzáró

2023.12.21. 11:25

Évet zárt az egri egyetem, rengeteg kollégát díjaztak

A rektor köszöntőjében elmondta, eredményes évet zárt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Molnár Helga

Balázs Péter, a Képzőművészeti és Művészetelméleti intézet egyetemi docense is díjat vehetett át

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Tartalmas, sikerekben bővelkedő időszakot hagyunk magunk mögött: az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) több területen is kiemelkedő eredményt ért el – hangzott el az egyetemi évzáró ünnepségen hétfőn a Hotel Egerben. A rendezvényen számos kollégánk vehetett át intézményi és kari elismeréseket, díjakat – tudósított róla az EKKE honlapján.

Nemcsak mozgalmas, hanem eredményekben gazdag is volt az elmúlt esztendő, van miért örülnünk, és hálát adnunk – fogalmazott köszöntőjében az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona emlékeztetett, a kiemelkedően sikeres felvételi időszakot követően 2023-ban mintegy 8000 főre nőtt az intézmény hallgatói létszáma. Elindult a kántor alapszak, a művészeti instruktor mesterszak, a MAB pedig akkreditálta a biológus és a mentálhigiénés közösség és kapcsolatépítő mesterszakokat – sorolta, hozzátéve, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézettel közösen dolgozta ki az egyetem a gondoskodáspolitika szakirányú továbbképzést. A rektor elmondta, óriásit lépett előre az egyetem a nemzetközivé válás területén, és minőségi változás történt az intézményi partnerkapcsolatokban. Kiemelte, 2023-ban 64 együttműködés megállapodást kötött az EKKE.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona külön szólt az egyetemi szőlőbirtok arculatának és brandjének megújulásáról, ismertetve, hogy az Academia borai a Studium, a Klasszikus és a Superior borcsaládokon belül jutnak el a fogyasztókhoz. Szavai szerint kommunikáció tekintetében is nyitottabbá vált az intézmény: az egyetemi Facebook-oldal követőinek száma egy év alatt másfélszeresére nőtt. Kiemelte, megújult az idén 20 éves születésnapját ünneplő Líceum Televízió arculata és stúdiója is. 

Szólt arról is, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is felkerült a QS felsőoktatási intézményeket értékelő nemzetközi rangsorának európai listájára, ezzel egyetemünk bekerült Európa legjobb egyetemei közé. Emlékeztetett, idén fejeződött be az a 1,5 milliárdos projekt, amely révén hat egyetemi épület energiahatékonysága vált jobb hatásfokúvá, s 2023-ban a fenntartói forrásból megvalósított épületfelújítások értéke meghaladja a fél milliárd forintot. 

Felidézte azt is, hogy az egyetem negyedik alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely címet. Kiemelte, hálát adunk azért, hogy az esztendő során előre léptünk a katolikus egyetemmé válás útján is. 
– Büszkék vagyunk arra, hogy az ágazatirányító minisztérium által mért indikátorok alapján teljesítményünk az idei évben is a tavalyihoz hasonló eredményt hozott. Ez a teljesítmény hozzávetőlegesen 2 milliárd forint többlettámogatást jelent az egyetem számára – húzta alá.

Az egyetem évzáró közösségi ünnepén a rektor a szenátus döntése alapján egyetemi díjakat, elismeréseket adott át. Eszterházy Károly Emlékérmet vehetett át Bereczki Lászlóné, a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály ügyintézője, Bók Tamás, a Líceum Televízió csoportvezetője, Borbás-Molnár Anita, a Nemzetközi Stratégiai és Kapcsolatfejlesztési Osztály mobilitás koordinátora, Prof. Dr. Csuzdi Csaba, a Biológia Intézet egyetemi tanára, dr. Jászi Éva, a Tanulásban Akadályozottak Pedagógiája és Inkluzív Nevelés Tanszék tanszékvezetője, dr. Molnár Marietta, a Gyermeknevelési Tanszék tanszékvezetője, Magi Magdolna, a Tittel Pál Könyvtár könyvtári koordinátora, Majorosné Kovács Györgyi, az Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ osztályvezetője, Molnár Szabolcs, a Zenei Intézet mesteroktatója, Pacsuta István, a Szociálpedagógia Tanszék adjunktusa, Sehovics Éva, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Dékán Hivatal kari ügyintézője és Tuza-Eged Nárcisz, a Kutatási és Fejlesztési Központ titkárságvezetője.

Egyetemi Művészeti Díjat kapott Balázs Péter, a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet egyetemi docense. A Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Papp István-díját vehette át dr. Makai János, a Ókori, Középkori és Kora Újkori Történeti Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Wekerle Sándor Nívódíját kapta a karon végzett kiemelkedő és példamutató munkájáért dr. Bogárdi Tünde, a Társadalomismereti Tanszék adjunktusa és Hócza Dánielné, a Gazdaságtudományi Intézet, Dékáni Hivatali ügyintézője.

A BMK Papp István-díját vehette át Dr. Makai János, a Ókori, Középkori és Kora Újkori Történeti Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára
A BMK Papp István-díját vehette át Dr. Makai János, a Ókori, Középkori és Kora Újkori Történeti Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az Informatikai Kar Kiss Péter-díját vehette át dr. Racsko Réka, a Humáninformatikai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, a Természettudományi Kar Hell Miksa-díját vehette át prof. Dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet intézetigazgatója, míg a Tengercsepp-díját dr. Polgári Márta, a Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék kutató professzora kapta meg, tájékoztatott az egyetem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában