Rajzpályázat

2023.12.19. 11:50

Ferenc pápáról készítettek rajzokat és nyertek a Heves vármegyei diákok

Vámosgyörki és egri iskolások is dobogós helyeken végeztek az országos rajzversenyen.

Szabó István

Nagy Zselyke Áldás Magyarországra című, ezüstérmes pályamunkája

Forrás: Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola/Facebook

Szép eredményeket értek el a Heves vármegyei diákok azon az országos iskolai rajzpályázaton, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez év októberében hirdetett meg Krisztus a jövőnk címmel. A Magyar Katolikus Egyház Facebook-oldalának közlése szerint a pályázat célja az volt, hogy a köznevelési és szakképzési intézmények diákjai papíron jelenítsék meg Őszentsége Ferenc pápa 2023. április 28. és 30. közötti magyarországi látogatásához kapcsolódó emlékeit, érzéseit. 

A Magyar Katolikus Egyház a közösségi oldalán arról is tájékoztat, hogy a pályamunkákat 3 korcsoportban értékelték. Ennek alapján az 5-8. osztályosok mezőnyében Nagy Zselyke, a Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója 2. helyezést ért el az Áldás Magyarországra című alkotásával. A 9-13. osztályosok versenyében az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum 3 tanulója is remekelt. Közülük a 9. osztályos Linkecs Edina a Krisztus szeretete című művével 2. helyezést szerzett, a képzeletbeli dobogó 3. fokára a szintén kilencedikes Linkecs Anita állhatott a Gyermeki tisztaság című pályamunkájával, míg Kövecses Sára, 10. osztályos diák különdíjban részesült a Szentlélek egyesítő ereje című pályázatáért.






 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában