Önzetlenség

2023.12.21. 16:05

Határon túli magyarokat támogatnak a szilágyisok

Idén 18. alkalommal tartották meg a Szilágyiban azt a hagyományos karácsonyi műsort, melynek célja mindig egy határon túli intézményt vagy szerveződést segíteni.

Szabadi Martina Laura

Ezzel az eseménnyel 18 éve segítik a külhoni magyar diákokat és intézményeket

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium lassan két évtizede karol fel határon túli magyar diákokat, nevelési-oktatási intézményeket, megsegítve őket a karácsonyi műsor összegyűlt bevételével. A rendezvény szereplői minden évben a Szilágyi diákjai, akik évről-évre lelkesen, szeretettel vállalnak részt produkcióikkal. Volt, hogy Böjte Csaba kezdeményezéseihez csatlakoztak a diákok, de többször támogattak kárpátaljai oktatási intézményeket is. 

– Nemes gesztus önzetlenül adni. Éppen ezért ezzel az eseménnyel 18 éve segítünk külhoni magyar diákokat és intézményeket, minden esztendőben valóban támogatva a határon túli magyar oktatást, kultúrát. A műsor bevételét terveink szerint idén a Zetelaki Vadrózsa Néptánccsoportnak ajánljuk föl – árulta el Rázsi Botond Miklós a Szilágyi Erzsébet Gimnázium igazgatója. A karácsonyi műsorban felléptek diákzenészek, néptáncosok.

Az igazgató elmondta, a műsorban bevételt a saját maguktól szedett belépőjegyek adják. A néptánccsoporttal az Arany János Tehetséggondozó Programjukon keresztül ismerkedtek meg, mikor is Zetelakára látogattak szilágyis diákok. A támogatásból a csoport hazai fellépéseket szeretne megvalósítani, ez pedig a tánccsoport magyarságtudatát erősíti az igazgató szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában