Zselés vagy extrább?

2023.12.09. 14:40

Kevés a Grincs a Heol olvasói között - kiderült, melyik szaloncukrot szeretik a legjobban

Néhány napja szavazást hirdettünk olvasóink körében, hogy kiderüljön, melyik ízű szaloncukrot szeretik a legjobban. Mutatjuk a voksolás végeredményét.

Fekete-Vadászi Erika

Nincs karácsony szaloncukor nélkül (Illusztráció)

Forrás: Flajsz Péter/Komárom-Esztergom megyei 24 Óra

Közeleg a karácsony, lassan már sülnek a bejglik és a mézeskalácsok, de addig is, az ünnep egyik elmaradhatatlan desszertjét, a szaloncukrot már most is sokan szívesen fogyasztják. 

Ahogy arról körképünkben beszámoltunk, szűkebb hazánkban van, ahol húszezer forintért is mérik a szaloncukor kilóját, de azért ennél olcsóbban is be lehet szerezni, például hatezerért vagy akár 1500-ért is. Arról is írtunk, milyen ízek közül lehet válogatni Hevesben: pálinkás, pezsgőkrémes, Erős Pistás  közül is választhatunk, s az Év Szaloncukra versenyban taroló, maklári Stühmer desszertekből is vásárolhatunk. 

Körképünk írásakor szavazást is hirdettünk, hiszen kíváncsiak voltunk, olvasóink melyik ízeket szeretik leginkább. 

Íme a végeredmény: a voksolók 45 százaléka a zselés szaloncukrot részesíti előnyben, s 22 százalékuk mondta azt, hogy a kókuszos vagy a karamellás bármikor jöhet nekik. A gyümölcsöseket 17 százalék választotta. A különlegesebb ízeket pedig, mint amilyen például robbanócukros vagy az Erős Pistás, kevesebben – mindössze 12 százalék – részesíti előnyben. 

A Heol olvasói között kevés a Grincs, legalábbis a szavazatok alapján ez derült ki, ugyanis csupán négy százalékuk vallotta magát szaloncukor utáló Grincsnek. 

A szaloncukros szavazás végeredménye
Forrás: Heol.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában