Emlékezetes pillanatok az évből

2023.12.25. 21:49

Liptai Claudia félresikerült nyaralása, földrengések és Dűneforgatás Noszvajon

Összeszedtünk 3 emlékezetes pillanatot, mi történt az Egri járásban idén. Liptai Claudia Egerszalókra ment nyaralni, a Dűne sorozatot pedig Noszvajon forgathatták, erről is szívesen olvastak portálunkon.

Szabadi Martina Laura

A Dűnét forgathatták Noszvajon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Még augusztusban történt, hogy nyaralni indult Liptai Claudia, de az egri kórházba került furcsa tünetei miatt. Egy podcastban mesélt élményeiről.

– Ádámmal kivettünk két napot, amit a gyerekek nélkül töltöttünk el és Egerszalók felé vettük az irányt. Moziba mentünk Egerbe, és mivel a tünetek újra előjöttek, az egri kórházban kötöttünk ki. Itt szintén kivizsgáltak, de nem találtak semmit. Kaptam egy kis vízhajtót, de ennyi történt. Utána pedig jól kialudtam magam – mesélte a Sláger FM-en Liptai Claudia, aki azt is elmondta, a történtek ellenére az Eger környéki utazást is nagyon élvezte.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium honlapja szerint novemberben számos földrengés volt a Bükkben. A honlapon található térkép szerint egy sávban, Bélapátfalva és Cserépfalu között voltak kisebb-nagyobb földrengések. Mint ahogy arról már beszámoltunk, november 14-én nem sokkal este 8 óra előtt egy 2.7 magnitúdójú rengést éreztek Felsőtárkányban, az epicentrum légvonalban Bélapátfalva és Felsőtárkány közé helyezik a térképen. A tárkányiak többsége az első, erős rengéstől nagyon megijedt. 

Másnap arról számoltunk be, hogy Makláron délelőtt fél 10-kor robbanásszerű hangot hallottak az egész településen. Az obszervatórium szerint ekkoriban Bükkzsérc és Cserépfalu mellett a voltak kisebb, 1-es erősségű földmozgások, de máshol is jelöltek ilyet a Bükkben. Azóta folyamatosan vannak kisebb rengések a térképen, november 17-én, 18-án, 21-én is van jelölés.

December elején a A Dűne mozifilm második részéhez, vagy a Dűne előzménysorozathoz forgathattak Noszvajon a barlanglakásoknál a helyiek szerint. A forgatás hétfőn kezdődhetett, biztonsági emberek vannak a környéken és nem engednek fel illetékteleneket a forgatás helyszínére. S helyszínen járva a heol.hu stábja is azt a választ kapta, hogy a barlanglakások felé nem lehet felhajtani. A faluban piros táblák hirdetik a forgatási helyszíneket, a Bogácsra vezető úton balra egy lakókocsi-rengeteg mutatja, itt bizony komoly munka zajlik. Jól látszottak viszont a Szomolyai útról a műhóval fedett barlanglakások, a kék vásznat tartó daru és a stáb.

Az nem egyértelmű, hogy a mozifilm második részének utómunkái zajlanak, vagy az egy időre leállított Dűne-előzménysorozat munkái folytatódtak Noszvajon. A helyiektől ellentmondó információkat kaptunk, egyesek szerint a film, mások szerint a sorozat forog, de az biztos, hogy a Dűnéhez van köze a munkának. A polgármester nem kívánt nyilatkozni róla, hogy mi történik a barlanglakásoknál. A mozifilmet már vetítésre késznek mondják és premierdátumot is kapott, s habár a színészek és forgatókönyvírók sztrájkja csak nemrégen zárult le, így sem túl valószínű, hogy 4 hónappal a kitűzött premier előtt forgatnának még hozzá Noszvajon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában