Vérnyomáscsökkentés

2023.12.02. 14:00

Mikor gyakoribb az agyvérzés? - dr. Mangó Gabriella elárulja

Támad a meleg- majd hidegfront, ingadozhat a vérnyomás. Inkább felezzük a tablettát, és kétszerre vegyük be a gyógyszert, ezt tanácsolja az orvos.

Molnár Helga

Dr. Mangó Gabriella a vérnyomással kapcsolatban osztotta meg tanácsait

Forrás: Dr. Mangó Gabriella/Facebook

Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos az utóbbi időben több témában készített közösségi oldalára videókat, amelyekben különböző problémákra ad tanácsokat. Ezúttal a vérnyomásról töltött föl egyet, amelyből megtudhatjuk, mely napszakban legyünk óvatosak.

Mint a doktornő mondja, a vérnyomás értékek hajnalban a legmagasabbak.

– Ezért, ha azt tapasztaljátok, hogy a vérnyomásotok reggel magasabb, mint amivel este aludni mentek, akkor inkább próbáljátok meg a még 24 óráig tartó vérnyomáscsökkentőt is felezni - javasolja. Azaz, ne egyszerre vegye be a beteg az egy szemet, és így hátha biztosabban kitart a hatás 24 órát. A doktornő szerint van olyan napszak, amelyik különösen veszélyes. Mindig hajnalban fordulnak elő az agyvérzések, ezért vigyázzanak magukra a betegek – tanácsolja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában