Hóhelyzet

2023.12.01. 12:20

Még takarítják a kisebb mellékutakat Egerben

A városgondozás azt is elárulta, ki határozza meg, hogy merre takarítanak először havazáskor.

Szabadi Martina Laura

Hókotró eger utcáin

Forrás: Városgondozás Eger

November utolsó napján rég nem látott mennyiségű hó lepte el Egert, melyet ónos eső is követett, írta a Városgondozás Eger Zrt. közleményben Reggel 6 órától a városgondozás megkezdte a síkosságmentesítést, a munka intenzitását a nap folyamán fokozták az időjárás alakulásával párhuzamosan.

– Délutánra már 7 jármű végezte a takarítást szerte a városban, folyamatos volt a sószórás és a hókotrás. Kézi erővel végeztük a belvárosi járdák, lépcsők és buszmegállók síkosságmentesítését. Délután 4 órától este 10 óráig 3 járműves műszakra álltunk át, majd este 10 órától ma reggel 6 óráig 2 jármű folytatta a munkát. Az önkormányzat által jóváhagyott utcasorrendet betartva szórtuk a sót az utakra. Ennek megfelelően a csapadék megszűnésekor kell megkezdenünk a legkisebb mellékutak takarítását, jelenleg ez zajlik. A nyilvános ügyeleti telefonszámra 5 lakossági bejelentés érkezett, melyekre gyorsan reagáltunk. Eged Renátó, a társaság ügyvezetője este fél 9-kor tájékoztatta a még ülésező közgyűlést az elvégzett munkákról – közölte a cég.

Továbbra is kérik a lakosságtól a fokozott körültekintéssel való közlekedést, a téli gumi használatát, és a szabályos parkolást, hogy járműveik ne legyenek akadályoztatva a munkavégzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában