Példamutató

2023.12.23. 10:55

Orvosnak készül az egri lány, aki a Rotary adományát vehette át

Advent minden vasárnapján egy egri diáknak ad át adományt a Rotary Klub.

Szabadi Martina Laura

Gallovics Hanna vette át a díjat

Forrás: Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium/Facebook

A Rotary Klub Eger idén először felhívást tett közzé négy középiskolának, hogy jelöljenek egy-egy diákot aki kimagasló eredménnyel teljesít, s egyben szociálisan rászoruló. A harmadik vasárnapon a Neumann középiskola tanulója volt az I. adventi ajándékozás kedvezményezettje: Gallovics Hannának a Steel-Vent Eger Kft. ajánlott fel 100 ezer forintot, melyet Képes Erzsébet ügyvezető igazgató adott át a 12. évfolyamos lánynak.

– A Neumannban sok kiemelkedően tehetséges tanuló van, közülük  sokan extra teljesítményt nyújtanak, rászorulnak és rászolgálnak a támogatásra. Mégis Hanna az, aki legjobban megérdemelte – mondta dr. Sipos Mihály igazgató. – Biológia-kémia szakon tanul, s az egyik legjobb képességű, szorgalmú, s nagy munkabírású példamutató diák. Korábban volt már a város Jó tanuló, jó sportoló díjasa is. Számos tárgyból dicsérete van, előrehozott érettségik, nyelvvizsgák birtokosa, Nemzeti Tudósképző Akadémia résztvevője. Nyitott szemléletű, segítőkész, csoportszervező személyiség. Tanulmányai mellett dolgozik, s önkéntes munkát is végzett már egy állatorvosi rendelőben. Orvosnak készül, s tanulmányait Debrecenben szeretné folytatni – tette hozzá.

A diáklány megköszönte az adományt, amely, mint fogalmazott nagy segítség számára, illetve megerősítés is, hogy jó úton jár, s egyben lelkesítő, hogy ne adja fel a nehézségek láttán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában