Legók kilenc millióért

2023.12.18. 19:10

Öt intézményi hálózat közel kilencszáz lakója kapott ajándékot a Kis Bocstól

Ismét legó-játékokat adományozott a szihalmi székhelyű Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület. Ezúttal a vármegyénkben működő gyermekvédelmi intézmények, szociális intézmények lakói – öt integrált intézmény, mintegy 850 gondozottja – voltak a megajándékozottak.  A program a Lego-csoport és a Kárpátok Alapítvány támogatásával valósul meg.

Sike Sándor

Meglepték az otthonok lakóit

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az Alkoholbetegek Füzesabonyi Pszichiátriai Otthona adott helyet az eseménynek, ahol is Tatai Edina, az Aranyhíd Integrált Szociális Intézmény vármegyei vezetője köszöntötte a megjelenteket, s mondott külön is köszönetet Galyasné Dósa Katalinnak a közhasznú egyesület elnökének nem csak ezért a karácsonyi meglepetésért, hanem mindazokért a segítő tevékenységükért, amellyel az otthonok lakóinak az életét segítik.

Az eseményen rövid beszédet mondó egyesületi elnök szavaiból az is kiderült, hogy Heves vármegye összes szociális intézményének mindösszesen közel kilenc millió forint értékben ad át adományt a Kis Bocs. Rövid beszédében kifejtette, hogy ő is nagyon örül ennek az együttműködésnek, ami már több éve tart.

– Nagyon fontos számunkra, hogy nem csak a gyermekvédelmi intézmények lakói, hanem az ezekben dolgozók, szakemberek, pedagógusok, egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek gyerekeit, adott esetben az unokáit is megjutalmazzuk egy-egy legóval – fogalmazott Galyasné Dósa Katalin.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy 2022. novemberétől az intézményrendszer az élelmiszer programjukban is benne van, s közel három tonnányi élelmiszert tudtak nyújtani a támogatott lakhatásban élőknek. Ezzel is segítik a fogyatékkal élők mindennapi életét.

– Örülök annak, hogy a rendezvényeinken mi is mindig együttműködő partnerként láthatjuk a pszichiátriai szenvedélybetegek otthonát, az andornaktályai intézményt, a környező szociális intézményeket, akik mindig hozzátesznek a rendezvényünkhöz. A mai nap pedig arról szóljon, hogy mosolyogjunk és egy kis boldogságot osszunk a gyerekeknek – mondta az egyesületi elnök, aki jelképesen átnyújtott pár legót abból a közel kilencszázból, amelyek a karácsonyfák alá kerülnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában