Durrogtatás

2023.12.31. 09:11

Torkig vannak a kerecsendiek az egy hete tartó durrogtatással

Gondot okoznak a petárdák jóval szilveszter előtt is.

Barta Katalin

Kerecsenden már karácsonykor eldurrantak az első petárdák és tűzijátékok. A helyiek torkig vannak az délutáni, késő éjszakáig tartó durrogtatással. Sok ebtartó arról panaszkodik, hogy a kutyáik rettegnek, alig tudják megnyugtatni azokat. Az elmúlt napokban reggelente csoportokba verődve kóborolnak a zajtól megriadt, elszabadult négylábúak. A Kerecsenden láttam-hallottam Facebook csoportban sokan fogalmazták meg véleményüket az idegesítő jelenségről, s határozottabb fellépést sürgetnek a rendőrségtől és a polgárőröktől is. 

Nehezíti a tettesek nyakon csípését a napok óta tartó sűrű köd, amitől esténként az orráig se lát az ember, így a faluban szabadon portyáznak és zajonganak az unatkozó petárdázók. A hangos tűzijátékok is mindennaposak. 

- Most már tényleg elég lesz, hogy két hete mást sem lehet hallani mint a petárdázást, de az hogy napi szinten megy még a tűzijáték is, kezd nagyon dühítő és idegesítő lenni! Tudtommal december 31-én este hattól engedélyezett a fény és tűzijátékok használata, szabályozottan. Nagyon sok pénzük van itt úgy látom egyes embereknek! Remélem, ha fizetni kell a büntetést, akkor is így fogják szórni a pénzt! - írta bejegyzésében az egyik lakos, amelyhez sok felháborodott kerecsendi is csatlakozott. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstok)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában