Elismerés

2023.12.19. 14:29

Pro Sanitate-díjat kapott a gyöngyösi kórház nyugdíjba vonuló igazgatója

Több kórházigazgatóval együtt a gyöngyösi kórház főigazgatója is nyugdíjba vonul, de tanácsaival segíti majd utódját.

Tóth Balázs

Kitüntették Weisz Pétert

Forrás: Beküldött fotó

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Batthyány-Strattmann László, illetve Pro Sanitate díjakat adott át az év végén nyugállományba vonuló kórházi vezetőknek. A hétfői, Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen a belügyminiszter kiemelte, hogy annak a felhalmozott szakterületi és kórházmenedzsmenti tudásnak, amelyet a 2023. december 31-ével leköszönő vezetők több évtized alatt összegyűjtöttek, továbbra is a magyar állami egészségügyi rendszert kell szolgálnia, ezért arra kérte a jelenlévő nyugdíjkorhatárt meghaladó vezetőket, hogy tudásukkal, tanácsaikkal segítsék az új generációt az ágazat megújításában.

Vármegyénk kórházi főigazgatói közül Weisz Péter vonul nyugdíjba. A hetven éves szakember eddig a gyöngyösi Bugát Pál Kórházat igazgatta. Őt Pro Sanitate-díjjal tüntette ki dr. Pintér Sándor. Weisz Péter 1975-ben élelmiszergépész üzemmérnökként végzett, majd okleveles közgazda, és egészségügyi szakmenedzseri végzettségeket is szerzett. Harminchat éves szakmai pályafutása alatt gazdasági igazgatóként, önkormányzati biztosként tevékenykedett, valamint dolgozott a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke mellett, mint egészségügyi tanácsadó. 2012-ben a nagyatádi és a gyöngyösi kórház ügyvezető igazgatója lett, majd 2013 óta ő a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója.

Méltatásában elhangzott, tekintélye, szakmai elismertsége messze túlnő a kórház falain. Legendásan hisz munkatársaiban, értékeli és tiszteli a minőségi munkát. Szerénysége, intelligenciája, szakmai alázata példa kollégái és a város polgárai számára. A megvalósított és a folyamatban lévő pályázatok 21. századi színvonalú infrastruktúrát teremtettek a gyógyító tevékenység számára. Filozófiájának középpontjában a betegközpontú egészségügy áll. Számos kitüntetés birtokosa, egyebek között megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a Batthyány-Strattmann László-díjat, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, valamint az Emberi Méltóságért kitüntetést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában