Döntés

2023.12.14. 11:55

Váltás lesz a gyöngyösi kórház élén

Weisz Péter sok más intézményvezetőhöz hasonlóan nyugdíjba vonul.

Tóth Balázs

Weisz Péter helyét más veszi át a Bugát Pál Kórház élén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi hanukai ünnepségen jelentette be Weisz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház igazgatója, hogy a törvényi rendelkezéseknek megfelelően - sok más kórházigazgatóhoz hasonlóan - nyugdíjba vonul, őt követően pedig helyettese, dr. Assani Omar irányítja az intézményt. Mint mondta, nem távolodik el a kórháztól, hiszen a tervek szerint más beosztásban továbbra is részt vesz az intézmény életében.

Az MTI híradása szerint Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

Dr. Assani Omar
Dr. Assani Omar 
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek - tették hozzá.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött - írták.

"Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el" - olvasható a Belügyminisztérium közleményében.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában