Gonoszűzés

2023.12.30. 11:00

Sirokban arra biztatnak, együtt űzzék el a gonoszt!

Az állatoknak is jó és az emberek se maradnak durrogtatás és fények nélkül.

Barta Katalin

Megy a lamenta számos vármegyénkbeli településen, hogy szilveszterkor legyen, vagy sem tűzijáték. A kutyatartók jól tudják egy ideje, hogy az a lehető legjobb megoldás, ha nincs se petárda, se tűzijáték. Ezeknek az eszközöknek az árát akár a menhelyeknek is felajánlhatnák az emberek. Aki mégis úgy érzi, hogy robbantgatás nélkül nincs ünnep, azoknak Sirokban egy vállalható alternatívát ajánlott a település polgármestere, Tuza Gábor. Azt javasolja a községben élőknek, hogy legyen köztes megoldás. Aki mindenképp fényjátékot szeretne, az kiviheti a tűzijáték eszközeit a Kútvölgybe. Ott el lehet lőni közösen. A kutyák nem hallják, a szarvasok meg legalább egy darabig nem járnak be a területre. 

December 31-én 18 órakor minden siroki lakos találkozhat a motoros találkozók kedvelt helyszínén. Tábortűz, forró tea, zeneszó várja a közösen ünnepelni kívánókat. A pezsgőzéshez, pogácsázáshoz, sütizéshez mindenki vihet a közös buliba valamit. A legfontosabb azonban, hogy mindenki vigye magával ellövendő tűzijátékot! 
Szabályozottan, felügyelettel, 18 éven felüliek, a kijelölt, zárt területről mindenki maga indíthatja. - A lényeg, hogy legyen tűzijátéktól mentes Sirok, vigyázzunk a kutyákra, de mégis gyönyörködhessen benne, aki szereti a gonoszűzésnek ezt a módját! - tette közzé oldalán a település polgármestere.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shuterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában