Mávinform

2023.12.18. 06:41

Felsővezeték-szakadás kavar be a vonatoknak a hatvani vonalon - frissítve

Felsővezetékszakadás miatt késések, járatkimaradások várhatóak.

Heol.hu

Az egri vasútállomást is érinti a késés

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Frissítés:

Helyreállították a vezetéket, részletek új cikkünkben.

Korábban írtuk:

Rákos állomáson felsővezetéki hiba lassítja a közlekedést, emiatt a gödöllői vonalon közlekedő, valamint a Rákos-Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, 20-40 perces késésekre, az újszászi vonalon közlekedő járatoknál pedig 15-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani - adta hírül közösségi oldalán a Mávinform hétfőn reggel.

Bevezetett változások:

Rákos-Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok a helyreállításig csak Újpalota és Pilisvörösvár között járnak.

A Budapest-Gödöllő-Hatvan közötti elővárosi járatoknál várhatóan az alábbi közlekedési rend lép életbe:

Az egri (IR87), és a gyöngyösi (IR 85) InterRégiók Gödöllő és Budapest között mindkét irányban várhatóan S80-as vonatként fognak közlekedni. A helyreállításig Akadémiaújtelepen mindkét irányban a Budapestre tartó vonatok peronjánál állnak meg a járatok.

Budapest-Újszász-Szolnok vonal:

A Keleti pályaudvarról 5:20-kor Nagykátára induló S60-as vonat (3630) nem közlekedik.

A Nagykátáról 6:41-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat (3627) nem közlekedik.

A meghirdetett változásoktól eltérések előfordulhatnak. 

Az egyes közlekedő vonatokról további tájékoztatás a Vonatinfó térképen, és a MÁV applikációban érhető el.

Előzmény:

A Hatvanból a Keleti pályaudvarra 3:15-kor elindult S80-as (3019) vonat Rákosról való kihaladása közben leszakadt a felsővezeték. Utasait a Katasztrófavédelem segítségével a Füzesabonyból a Keleti pályaudvarra tartó S80-as (5029) vonatra szállítják át. 

A vezetékszakadás miatt Rákos és Kőbánya felső között a lenti pályán nem közlekedhetnek a vonatok. Az arra utazók késésekkel számoljanak.

Nem közlekedik az Aszódról a Keleti pályaudvarra 5:03-kor induló S80-as (3129) és a Keleti pályaudvarról Aszódra 6:05-kor induló S80-as (3140) vonat.

Az S76-os vonatok Rákosszentmihályig közlekednek és onnan is indulnak, az utasok Újpalota-Pilisvörösvár között vehetik igénye a vonatokat.

Az esetről a katasztrófavédelem is írt honlapján: leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony. A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették a mozdony fülkéjét. A tűzoltók segítenek átszállni az utasoknak a helyszínre küldött mentesítő járatra. A felsővezeték helyreállításáig késni fognak az érintett vasúti szakaszon közlekedő vonatok.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában