Adomány

2024.01.13. 08:42

A hatvani zeneiskolában parkolók épülnek az újévi koncert bevételéből

Hatvanban megszületett a leltár, ami szerint az újévi koncert tiszta bevétele több mint másfél millió forint volt. Az összeggel a Kocsis Albert Zeneiskolát segítették, amelynek képviselői átvették az adományt.

Tari Ottó

Jó kezekbe került az adomány

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Január 6-án – mint megírtuk – nagy sikerű, teltházas újévi hangversenyt tartottak a városi rendezvény- és sportcsarnokban. A Hatvani Szimfonikus Zenekar, valamint a fellépő vendégművészek zajos sikert arattak.

A jegyárból befolyt összeget az önkormányzat, mint minden évben, idén is jótékony célra fordította. Horváth Richárd polgármester úgy fogalmazott: a városvezetés fontosnak tartja, hogy támogassa a hatvani civil szervezeteket. Mint mondta, a kulturális életnek és a gyerekek fejlődésének nagy szerepe van a város életében, ezért esett a választás a zeneiskolára. Reméli, hogy ezzel a sok jó képességű növendéket, valamint a zeneiskolát is támogathatják – fogalmazott.

Kelemen Attila, a Kocsis Albert Zeneiskola igazgatója – aki ugyancsak a szimfonikusok tagja – szerint élmény volt ennyi ember előtt játszani. Annak a jelentőségéről is beszélt, hogy milyen egy olyan városban élni, ahol ilyen nagyszabású kulturális események valósulnak meg.

– Szeretném megköszönni a városvezetésnek a kultúrához való hozzáállását, hiszen ez volt a tizennegyedik hangverseny, ami az önök elkötelezettsége nélkül nem jöhetett volna létre – jelentette ki. Közölte, hogy az adományból a zeneiskola udvarán lévő parkolóhelyeket bővítik.

Szavait követően Horváth Richárd átadta a több mint másfél millió forintról szóló adományozó oklevelet a Hatvani Állami Zeneiskoláért Alapítványának elnökének, Szabó Krisztinának, aki hangsúlyozta, hogy a gyermekek fejlődése érdekében végzik az újításokat, így egyebek közt a hangversenyteremben színpadot is építenek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában