Programajánló

2024.01.05. 06:55

A jeges Tiszában is csobbanhatunk a hétvégén Hevesben

Az újév első hétvégén is számos program közül válogathatunk szűkebb hazánkban.

Heol.hu

Csobbanással indíthatjuk az újévet január 6-án

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Bükk: Különleges újévi hangversenyre invitálják az érdeklődőket január 5-ére, a Bükki Csillagdába: pénteken 19 órakor Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész ad koncertet, aki az égből és égről szőtt történeteket és dalokat gyűjtött egy csokorba erre az estre. „A hallgatók a hangok, történetek és a képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapok mókuskerekéből. Elrepülhetnek egy másik világba, amelyet úgyis hívhatunk, Otthon” – ígérik a szervezők.

Egerszalók:  Már csak néhány napig, január 21-ig tekinthető meg a St. Andrea Szőlőbirtok Galériában a Majdnem titok című kiállítás, ami ezúttal a művészvilág titkait fedi fel harmonikus módon. A tárlat három kiváló, azonban különböző, egymástól eltérő stílusú és alkotótechnikával dolgozó képzőművész kincseit rejti. Láthatóak egyebek között színek és dinamikus mozzanatok Szűcs Rita festőművésztől, emellett rendezett, mégis élénk kompozíciókat láthatnak M. Barna Anita és Lénárt Viktor grafikusoktól. A 98 alkotás és a két festett hordó harmóniában van egymással, a művészekkel és művészettel is, megmutatják a alkotás lényegét

SZOMBAT

Gyöngyös: Újévi koncertre várják január 6-án, szombaton a mátraaljai város lakóit és minden zene iránt érdeklődőt. A település idei első zenés rendezvényén fellép többek között Csonka Zsuzsanna, Denk Viktória, Balczó Péter, Heller Tamás és Vastag Tamás, a koncerten továbbá közreműködik a Monarchia Szimfonikus Zenekar is. Az újévi hangverseny helyszíne a Mátra Művelődési Központban lesz, a jegyek pedig a művelődési központ pénztárában és a jegy.hu oldalon vásárolhatók meg.

- Ugyancsak a településen Vastag Tamás-koncertet is rendeznek január 6-án. Vastag Tamás Fonogram-díjas énekes, aki az X-Faktor című tehetségkutató révén vált országosan ismertté. A koncert helyszíne a Mátra Művelődési Központ lesz.

Eger: Agykontroll tanfolyamot rendeznek Egerben január 6-án és 7-én. A tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb lesz, eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul, megtanulja céljait elérni, képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól, képes jobb döntéseket hozni, nyugodtabb és energikusabb lesz. Ma már bizonyított tény, hogy képzeletünkkel hatni tudunk testünkre gondolataink erejét, energiáját felhasználva.

Hatvan: Hatvan Város Önkormányzata és a Hatvani Szimfonikus Zenekar szervezésében január 6-án, szombaton 18 órától rendezik meg a hagyományos Újévi Hangversenyt. Az esemény helyszíne a Hatvani Sportcsarnok.

Tiszafüred: Dimitry Ljasuk szervezésében ebben az évben is megrendezik a Tisza-tavi csobbanást a Tisza megszentelésérére. Idén három szauna helyett már négy szauna lesz, így egyszerre 60-70 ember tud szaunázni a csobbanás után. A biztonság érdekében több turnusban lehet bemenni a Tiszába, ahogy tavaly is.

Maklár: A településen ad koncertet a népszerű énekes. A művész a Melódia Kamarakórus társaságában, a római katolikus templomban fogja fújni a szaxofont. A helyieknek és a nagytályaiaknak ingyenes a belépés. A koncert 16 órától kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában