Gyász

2024.01.10. 18:33

Az egri könyvtár is búcsúzik egykori igazgatójától

1996-tól 2006-ig volt Engel Tibor az egri könyvtár igazgatója.

Molnár Helga

A Bródy Sándor Könyvtár is búcsúzik egykori igazgatójától, a 86 éves korában elhunyt Engel Tibortól. Közösségi oldalukon leírják, 1987. szeptemberében főmunkatársként kezdett el dolgozni a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. 1988-ban lett az intézmény igazgatóhelyettese, 1996-ban megbízott igazgatója, majd még ebben az évben kinevezték a könyvtár élére, amelyet 2006-ig irányított. 

– Tibor azokban az években volt intézményünk vezetője, amelyek komoly változásokat hoztak életünkbe. Ez számára nem jelentett problémát, hiszen komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, bibliotékánk addigi tevékenységének folyamatosságát biztosító szakember volt.  2003-ban a könyvtárosok legmagasabb kitüntetésével, a Szinnyei József-díjjal ismerték el kiterjedt szakmai tevékenységét. 2006-ban, nyugdíjba vonulásakor Heves Megye Közgyűlésétől „Címzetes igazgató” címet kapott – írják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában