Gyász

2024.01.10. 13:26

Meghalt Engel Tibor, akit már életében legendaként tartottak számon

2022-ben életműdíjjal is kitüntették Engler Tibort.

Molnár Helga

Engel Tibor 86 éves volt

Forrás: fuzeshirek.hu

86 éves korában elhunyt Engel Tibor, a megyei és a füzesabonyi sakkélet meghatározó alakja – írja a FüzesHírek. Több évtizedes munkájának köszönhetően rengetegen tanulták meg és szerették meg a sakkot. Könyvtári vezetőként jelentős hatása volt a megyében zajló szakmai tevékenységre is, 2003-ban a könyvtárosok legmagasabb kitüntetését, a Szinnyei József-díjat ítélték meg számára. Füzesabony Város Önkormányzata 2013-ban díszpolgári címmel ismerte el munkásságát – írják róla.

Ahogy arról még 2022-ben írtunk, életműdíjat is kapott a Heves Megyei Sakkszövetségtől.
– A Heves megyei sakk társadalom nevében köszönjük évtizedeken át tartó fáradságos munkájukat. Kívánjuk, hogy még hosszú ideig segítsék tapasztalatukkal szűkebb hazánk sakkéletét és jövőbeli működését – mondta a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke, Barna Nándor arról a két legendáról, akiket életműdíjjal tüntetett ki a szervezet. Mindketten leköszöntek a megyei szövetség elnökségi tisztségéről. Engel Tibor Füzesabony sakkéletért végzett évtizedeken át felbecsülhetetlen értékű munkát, míg Csizmadia Lajos a sportág gyöngyösi működtetésében számított meghatározó alaknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában