Milyen volt?

2024.01.08. 10:41

Dacolva az idő kezével él Fűrész János 2023 nyugdíjas aktivistája

A 2023-24-es esztendő fordulóján, a karácsonyi ünnepeket megelőző napokban kérdeztük Fűrész Jánost, az egri Ezüstidő Szabadidős Egyesület alapító elnökét, az Életet az éveknek Országos Nyugdíjas Szervezetének vármegyénkbeli szervezete elnökhelyettesét arról, hogy milyen volt számára az elmúlt év.

Sike Sándor

Fűrész János, az Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az év aktivistája cím kitüntettettjének szavai szerint, ha viszapörgeti a 2023-as évet, nem sok üresjáratot talál a 365 napban. Voltak nehézségek, de úgy fogta fel, hogy nem minden nap jó, de minden napban van valami jó.

– Kihívásokkal teli életet élek, civil vezetőként egyesületem szolgálata az első, s ez mozgásban tart. Megtiszteltetésnek vettük, hogy az  Egri Lokálpatrióta Egylet jelölt bennünket szervezet kategóriában az Eger csillaga díjra, melyet ugyan nem mi kaptuk, de velük örültünk. Szép ünnepségen az Egri Civil Kerekasztal emléklapját vehettük át a 15 éves jubileumunkon – mondta Fűrész János.

Az alapító egyesületi elnök büszke társaira, akikkel egy irányba néznek, s megannyi élményt élhettek meg. Úgy érzi a kertészet a világ legjobb időtöltése, mely szórakoztat, tanít, gyógyít. A Kert-Magyarország országos verseny városi díjkiosztóján az idén is elismeréssel szóltak hobbi birtokáról.

– Az ember életében vannak olyan jóleső dolgok, amelyek további lendületet adnak. Az Életet az Éveknek vármegyei Nyugdíjas Szervezet az idősek világnapján Az év aktivistája emlékplakettel jutalmazta közösségi erőfeszítéseim. Az idő keze persze dolgozik rajtam is, az ősszel vehettem át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az 50 év után járó, úgynevezett Aranydiplomát. A mindennapok minőségét adja a rendszeres mozgás, naponta végzek valamilyen sportot: télen is kerékpározok, bel- és kültéri eszközökön tornászok, kutyámat járatom, ez évtől hetente egyszer szaunázok és úszok – sorolta.

Azt is természetesnek kell venni nála, hogy figyeli a világ eseményeit, folyamatosan tanul, a szerzett ismereteket megosztja, s másokat is erre biztat.

– A holnap markában vagyunk, megfelelő információ nélkül nem lehet helyes döntést hozni, már pedig ezen múlik minden, különösen ma. Kívánom az olvasóknak, hogy romlott világunkban óvjuk és öleljük a karácsony melegségét, s az új év pedig hozzon békét a világnak, a nemzetnek pedig adjanak az égiek új Erőt, Hitet és Reményt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában