Búcsú

2024.01.02. 10:38

Emelt fővel, tiszta lelkiismerettel köszön el Weisz Péter a gyöngyösi kórháztól

A gyöngyösi kórház volt főigazgatója kiemelte, megtiszteltetés volt a Bugát Pál Kórház kollektívájával együtt dolgozni.

Szabó István

Weisz Péter a 185 éves Bugát Pál Kórház szeptemberi tudományos ülésén ik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Weisz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház nyugdíjba vonult főigazgatója kedden eljuttatta portálunknak azt az üzenetét, amelyben elköszön a kórház dolgozóitól:

"Kedves Kollégák, Nagyra becsült Munkatársaim!

2023. december 31-i hatállyal, érdemeim elismerése mellett – több más főigazgató társammal egyetemben – korom miatt főigazgatói kinevezésem megszűnt. Igen, ezek a száraz tények. Egy meghatározó szakasza zárul le az életemnek ezzel a döntéssel. Egy tevékeny, mondhatnám harcos, a kórház életében (is) termékeny időszakra tudok, tudunk együtt visszanézni.

Főigazgatói mivoltomból emelt fővel, tiszta lelkiismerettel, de legfőképpen sok-sok hálával a szívemben köszönök el Önöktől. Hálával azért, mert megtiszteltetés volt Önökkel dolgozni, egy olyan közösségnek lehettem a vezetője, ami a kötelességen mindig túl teljesít, aminek tagjai tisztelik egymást és összetartanak.

Büszke vagyok erre a bugátpálos szellemiségre. Ha tettem hozzá, márpedig úgy gondolom, hogy igen, akkor ez is az örömfaktorok közé tartozik. Ugyanakkor, ha szomorúság van bennem, akkor éppen ez az, amit a legjobban sajnálok. Sok-sok okos, intelligens, szakmáját szerető, csupa szív embert ismerhettem meg, akikkel sok mindent elértünk.

Köszönöm valamennyiüknek az együttműködést! Tartsanak ki a hivatásuk, a kórház mellett, a betegekért!

A belügyminiszter jóváhagyásával, az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott igazgatójának döntése szerint, az új főigazgató kinevezéséig az intézmény vezetését a szervezetszerű helyettes, dr. Assani Omar orvosigazgató látja el." – fogalmazott Weisz Péter.

Portálunkon beszámoltunk már arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket. A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának – köztük Weisz Péternek – főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek. A Belügyminisztérium az akkori közleményében arra is kitért, hogy az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában