Itt vannak

2024.01.18. 15:33

A hódok mindent meghódítottak Hevesben

Nem csak Füzesabony környékén vannak jelen a hódok, hanem egész Heves vármegyében.

Fekete-Vadászi Erika

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Laskó-patak füzesabonyi szakaszánál hódok nyomára bukkantak

A Heol olvasóinak szavaiból kiderült, nem csak Füzesabony környékét, hanem Heves vármegye több települését is meghódították már. Demjéni olvasónk arról számolt be, a hódok az ő kertjéből kirágtak és elhordtak egy őszibarackfát. Az esetet nem nehezményezte, hiszen mint mondta, nekik is kell az építőanyag.

Egri olvasónk is megosztotta a tapasztalatait, miszerint az Eger patak mentén is látni a hódítók nyomait. Ott deréknyi fákat is átrágtak már a meder és a part közelében is. S bár nem könnyű lencsevégre kapni őket, az Egerben pancsolód hódokat még videón is megörökítették, csak úgy, mint a Tisza-tavi Robin Hódot.

Az is kiderült, hogy Kálban is jelen vannak, és ahogy azt korábban megírtuk, Feldebrőn, a Tarna pataknál is látni hódok nyomait.

Ha neked is vannak tapasztalataid a hódokkal kapcsolatban, láttál már Heves vármegyében, vagy csak a nyomaira bukkantál, esetleg felvételed is van róluk, akkor küldd el nekünk a [email protected] címre. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában