Tehetséggondozás

2024.01.17. 13:00

Január 22-ig lehet jelentkezni az Egri Csillagok rajzversenyre

Tehetségesen rajzoló diákok jelentkezhetnek a rangos egri megméretésre január 22-ig.

Barta Katalin

Egerben az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a 2003-as Nagy Könyv szavazás óta minden évben megrendezi az Egri Csillagok Országos Tehetségkutató Rajzversenyt, mely alapvető célkitűzése, hogy Gárdonyi Géza nagyra becsült művét népszerűsítve a 13-14 éves korosztály tehetségei megmutathassák képességüket. A vizuális kultúra illetve rajz-festés, valamint a grafika területén kimagaslóan alkotó általános iskolás diákok azonosításával hatékonyan hozzá tud járulni az intézmény a személyes fejlődésükhöz. Az évek során a határon túlról érkező versenyzők kapcsán további céllá vált a nemzetközi kapcsolatok teremtése és a Kárpát-medence területén élő magyar gyerekek számára a kötődés erősítése az anyaországhoz. Fontos, hogy a gyerekek vizuális készsége, rajzi-művészi képességei napvilágot lássanak, hogy azután az Eventus középiskolába kerülve szaktanárok tovább segíthessék fejlődésüket. Az Eventus vezetősége és tanárai elkötelezetten munkálkodnak a tehetséggondozás területén, ez által az intézmény feladatainak meghatározó pontja ez a verseny.

Évente átlagosan 50-70 fő között kerülnek be a pályázók a döntő fordulóba, ahol személyesen kell szakmai rátermettségükről egy gyakorlati feladat megvalósításával számot adniuk. Az így elkészült pályaműveket neves zsűri bírálja el, majd a helyezettek között értékes tárgynyeremények valamint vándorserleg kerül kiosztásra.

Az idei évben is várják, meghosszabbított jelentkezési határidővel 2024. január 22-ig a jelentkezőket. A jelentkezési lap és pályázat kiírása az iskola honlapján is megtalálható: www.eventus.hu - tájékoztatta portálunkat Ónodi Mátyás, az intézmény művésztanára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában