Könyvtárbusz

2024.01.09. 13:00

Januárban kétszer is érkezik a könyvtárbusz Terpesre

Idén is négy keréken érkezik a kis településekre a kultúra a megyei könyvtárnak köszönhetően.

Barta Katalin

Terpesen népszerű szolgáltatásnak bizonyult az elmúlt időszakban a Bódy Sándor Megyei Könyvtár által szervezett könyvtárbusz szolgáltatás. A legközelebb január 10-én, és 24-én érkezik a településre a kultúrát szállító jármű, amelyen minden olyan szolgáltatás elérhető, amelyekkel eddig csak hagyományos könyvtárban találkozhattak az olvasók: könyv- és DVD-kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi, multimédiás eszközök használata. Emellett a busz külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okoseszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el.

Jelenleg Heves vármegyében 23 településen fordul meg rendszeresen  a könyvtárbusz. Az akadálymentes jármű rendszeresen érkezik idén is Erk, Zaránk, Tarnazsadány, Tarnaszentmiklós, Dormánd, Tófalu, Demjén, Egerszólát, Egerbakta, Bátor, Terpes, Szajla, Kisfüzes, Parádsasvár, Bodony, Ivád, Váraszó, Szentdomonkos, Egercsehi, Szúcs, Egerbocs, Mónosbél, Bükkszentmárton településekre. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában