Versenyfelhívás

2024.01.05. 09:50

Középiskolásoknak hirdetett statisztikai versenyt a KSH + videó

Január 10-ig lehet jelentkezni a Stat Wars versenyre, ahonnan a legjobbak az Eurostat nemzetközi mezőnyében folytathatják.

Szabó István

Már csak pár napig lehet jelentkezni a Stat Wars versenyre

Forrás: ksh.hu

Január 10-ig lehet még jelentkezni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos középiskolai statisztikai csapatversenye, a Stat Wars megmérettetésére, tájékoztatott a KSH. A hivatal közlése szerint az első vetélkedőre 2014-ben került sor, az idei már a jubileumi tizedik. A megmérettetés sok-sok élménnyel és tapasztalattal népszerűsíti a statisztikai kultúrát, és játékosan fejleszti a diákok alapvető statisztikai ismereteit, gondolkodását.

– A tizedik születésnapját ünneplő csapatverseny a Múltunk és jövőnk címet kapta. A múlt kapcsán versenytörténeti kalandozásokra, évfordulókhoz kötődő kérdésekre számíthatnak a jelentkezők, a jövő pedig a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra fókuszál. A versenyre 2024. január 10-ig lehet nevezni a www.ksh.hu/statwars weboldalon elérhető jelentkezési lap kitöltésével. A versenyen – két korosztályban, a középfokú oktatási intézmények 9–10., illetve 11. és annál magasabb évfolyamán tanuló – 4 fős diákcsapatok mérhetik össze statisztikai tudásukat három fordulón keresztül. Az első két forduló (előválogató, területi döntők) online zajlik, a harmadik fordulót, az országos döntőt pedig személyes részvétellel rendezi meg a hivatal Budapesten, a Statisztikai Palotában március 20-án. Mindkét korosztályban 10-10 csapat jut a fináléba. A háromfordulós próbatétel dobogós csapatai – már a területi döntőkön is – értékes nyereményekben részesülnek, a verseny nyereményeinek összértéke három millió forint. Mindemelett az országos döntő első és második helyezettjei továbbjutnak az Eurostat által meghirdetett Európai Statisztikai Versenyre – részletezi a KSH versenyfelhívása.

A verseny ütemezése a KSH közleménye szerint:

  • január 15.: az (online) első forduló feladatlapjának megküldése a nevező csapatok részére,
  • január 28. éjfél: az (online) első forduló kitöltött feladatlapjának visszaküldése,
  • február 5.: az első forduló eredményének közlése, a területi döntőbe jutott csapatok értesítése,
  • február 12-23. között: az (online) területi döntők,
  • február 28.: az (online) területi döntők eredményhirdetése, az országos döntőbe jutott csapatok értesítése,
  • március 20.: az országos döntő 
     




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában