Karbantartás

2024.01.20. 11:15

Lőrinciben sok fát kivágnak, de még az idén pótolják az egyedeket

A városban jelenleg is zajlik a megjelölt egyedek eltávolítása és a gallyazás.

Tari Ottó

A selypi kultúrház parkjából a tavaly kivágottakkal együtt már hét fenyőt távolítottak el

Forrás: Lőrinci önkormányzat/Beküldött fotó

Lőrinciben ezekben a napokban végzik a zöldfelületek karbantartását, ami azt jelenti, hogy a szakemberek által kijelölt fákat kivágják, s emellett gallyaznak is. A beavatkozás különösen látványos az Árpád úton, valamint a selypi városrészben. Utóbbi helyen az egykori cukorgyári kultúrház, jelenleg városi művelődési ház parkjában az elmúlt évi hárommal együtt összesen hét, több évtizede ültetett fenyőt távolítottak el. Korábban a Mátravidéki Erőmű lakótelepén is ki kellett vágni a megbetegedett vagy veszélyesnek minősülő egyedeket. 

A tervek szerint ezekben a napokban összesen 30 fát kivágnak, további ötvenet pedig gallyaznak a közterületeken. Víg Zoltán polgármester portálunkkal közölte: az eltávolított növényzetet a lehető legrövidebb időn belül pótolják, részben önkormányzati forrásból, részben pedig sikeres kandidálás esetén pályázati támogatásból.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában