Láb alatt vannak

2024.01.25. 20:05

Megreformálhatják az e-roller szolgáltatást a Felsővárosban

Felsővárosban konkrétan van olyan, hogy kilépnek a lakók a lépcsőházból és felesnek a rollerekben. Éppen ezért módosítanák, hova lehet leparkolni a járgányokat.

Szabadi Martina Laura

E-rollerek Egerben - Most változnak a szabályok

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A januári közgyűlésen Keresztes Zoltán az e-roller bérlő szolgáltatáshoz tett javaslatokat a körzetéből érkezett panaszok alapján.

„Ahogy azt az előző közgyűlés anyagából megtudhattuk, a közösségi roller sikertörténet a város szempontjából. Álláspontom szerint nem csak anyagi szempontok alapján kellene ezt a kérdést megvizsgálni. Egy turisztikailag kiemelt jelentőségű városban teljesen természetes, hogy van igény és kereslet a közösségi roller megosztásra, viszont ideje lenne nem csak a turistákra gondolni, hanem az itt lakókra, az egriekre is, akiknek napi szinten együtt kell élniük ezzel a közlekedési megoldással. Képviselőtársaimhoz hasonlóan engem is többször kerestek már meg a körzetemben lakók, hogy nem szívesen látják nap mint nap a mindenfelé szétdobált rollereket, hiszen - tisztelet a kivételnek - mindenki ott teszi le, ahol éppen kedve tartja. Amellett, hogy az egrieket zavarja, városképi szempontból is előnytelen. Ezért azt javaslom, hogy a város módosítsa a szerződést a Bird elektromos roller megosztó céggel: jelöljenek ki roller parkolókat a Felsőváros területén és ne legyen lehetőség a rollert bárhol otthagyni a Felsővárosban. A város ezen része sűrűn lakott, viszonylag keveset kellene sétálni a roller parkolókig, illetve a roller parkolóktól hazáig, ugyanakkor jóval rendezettebb és szebb lenne a környék. Mivel ez a probléma az egész várost érinti, kérem a képviselőtársaimat, hogy csatlakozzanak az előterjesztésemhez, így segítve városunk élhetőbbé tételét” – olvasható az előterjesztésében. Minderről a közgyűlésen is beszámolt.

– A Felsővárosban konkrétan tényleg van olyan, hogy kilépnek a lakók a lépcsőházból és felesnek a rollerekben – fűzte hozzá Keresztes Zoltán.  Kovács Cs. Tamás (Fidesz-KDNP) érdeklődött, hogy mennyi közterület használati díjat fizet a szolgáltató.

Dr. Bánhidy Péter jegyző elmondta, hogy csak közös megegyezéssel tudják módosítani a szerződést. Elhangzott, 1,2 millió forintot fizet a szolgáltató a városnak. Kovács Cs. Tamás szerint meg kellene nézni, más városokban mennyit fizetnek. A közterület használati rendelet alapján szerint ugyanis a parkolókat fizetik meg, nem azt a közterületet, amit valóban használnak.

A képviselők megszavazták, hogy a Felsőváros területén keressen roller parkolókra alkalmas területet  a szolgáltató, a városrészben csak az önkormányzat által kijelölt roller parkolókban lehessen letenni és felvenni a rollereket Cifrakapu, Kallómalom,  Malomárok, Olasz, Rezeda,  Rákóczi, Tavasz illetve Vallon és Vizimolnár utcákban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában