Praktikus

2024.01.08. 12:50

Működik már a Volán valós idejű járatkövetése – hívta fel a figyelmet Eger képviselője

Dr. Pajtók Gábor hívta fel a figyelmet Facebook oldalán, hogy immár a Volán járatok pontos, valós idejű érkezését látjuk a Google térképén keresztül.

Szabadi Martina Laura

Pontosan láthatjuk mikor jön a busz

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Valós időben követhető az ország összes Volánbusza a Google Térképen! – tette közzé Facebook oldalán dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Mint írta, január 4-től országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi autóbuszjárat valós idejű adatai is elérhetők és követhetők a térképen. Kiemelte, a valós idejű utastájékoztatási adatok a Volánbusz napi több százezer utasának jelenthetnek segítséget mostantól az utazás megtervezésében.

Pontosan látszik a térképen, hogy mikor jön a busz
Forrás: Szabadi Martina Laura/Heves Megyei Hírlap

Az újdonságot mi is kipróbáltuk: a Google térkép webes felületén illetve applikáción keresztül is követhetőek a járatok, a helyköziek mellett Egerben a helyiek is látszanak. Feltünteti az eredeti érkezési időt illetve a várható késés is látható a járat száma alatt, de az is ha időben vagy korábban fut be a buszunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában