Mi lesz vele?

2024.01.31. 17:11

Nem érkezett ajánlat az egri Senator-házra

Az önkormányzat tájékoztatása szerint nem érkezett ajánlat a kultikus egri épület üzemeltetésére. Így, az is lehet, hogy a Senator-ház a Dobó István Vármúzeumhoz kerül.

Szabadi Martina Laura

Egy ideje már üresen áll az egri Senator-ház

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Egyetlen ajánlat sem érkezett az egri Senator-házra – közölte érdeklődésünkre Mirkóczki Ádám polgármester szerdán. Az önkormányzati épület üzemeltetésére sokadszor írt ki pályázatot január végéig az önkormányzat, ismét eredménytelenül. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az épület, amely a helyi közösségi élet egyik központi helyszíne volt, jó ideje nem működik vendéglátóegységként, tavaly ősszel már az emeletén lévő szálláshely sem működött tovább.

Mirkóczki Ádám polgármester korábban elmondta, az épület konyhája nem felel meg a követelményeknek, komoly beruházással lehetne csak étteremként működtetni a Senator-házat. A január végi közgyűlésen viszont felmerült, hogy a Dobó István Vármúzeum vegye át azt, ha nem sikerül bérbe adni. Érdeklődésünkre elárulta, konkrétumról nem tud nyilatkozni dr. Ringert Csaba igazgatóval szóban egyeztetett, s ennek során felmerült, hogy szálláshelyként és kávézóként működhetne a vármúzeum keze alatt a ház, illetve emellett akár a Tourinform is hasznosíthatná valamilyen módon a helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában