Vélemények

2024.01.14. 12:40

Nem csitulnak a kedélyek az egri Katona téri parkolóház körül+ videó

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint nem az a legfontosabb, hogy lehet-e bankkártyával fizetni, hanem az egész belváros parkolását kellene rendbe tenni.

Heol.hu

Az egrieknek és az ide látogatóknak is érdeke, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben lehessen parkolni a belvárosban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

- A Katona téri parkolóház ügye és annak jövőbeli sorsa most már hosszú évek óta állandó és visszatérő téma Egerben. A belváros nem tud meglenni a parkolóház nélkül, ezt már egyértelműen tudjuk.  Sem a belvárosi üzletek, sem a piac, sem a belvárosban ügyet intézők, sem a pedig kórházat felkeresők nem tudják nélkülözni a parkolóházat a mindennapjaikban - írja közösségi oldalán Orosz Lászlóné Ibolya, az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

- Most végre - a közgyűlési többség józanságának  és az EVAT Zrt. együttműködésének köszönhetően - az épület újra nyitva áll, és a káosz, ha nem is teljes mértékben, de nagyrészt megszűnt. Ettől függetlenül van még dolgunk bőven a parkolóházzal és annak üzemeltetési konstrukciójával. Jelenleg  az EVAT Zrt. az önkormányzat bármilyen fajta segítsége nélkül - holott erre élő egyenes adásban a polgármester ígéretet tett a közgyűlésnek és az EVAT-nak, hogy utalja minden hónapban a bérleti díjat! - tartja nyitva az épületet és viseli ennek jelentős gazdasági terhét - írja a frakcióvezető.

- Ez pedig igen nagy probléma! Ahogyan az is, hogy zárva tartott az épület. A helyzet az, hogy közel sem az a legnagyobb gond jelenleg, hogy nem lehet bankkártyával fizetni a Katona téri parkolóházban, miközben a pláza parkolójában már igen. Ettől még az elhibázott döntésekért a felelősséget vállalni kell. Hamarosan az is kiderül, hogy kinek vagy kiknek. Biztosan lesz majd bankkártyás automata is a piacon, de előtte sok-sok problémát kellene megoldani. Többek között az egész belváros parkolási koncepcióját ki kellene dolgozni, melyről a január végi közgyűlésen már tárgyalhatnak is a képviselők - fogalmaz a politikus.

Mindennek apropója, hogy Oroján Sándor, az Egerért Most Egyesület polgármester-jelöltje szorgalmazza, hogy lehessen bankkártyával fizetni a Katona téri parkolóházban. Közösségi oldalára feltöltött videójában kifejti, hogy sokszor a piacon kell felváltani a papírpénzt, mert az automata nem fogadja el. Szerinte mind a helyieknek, mind az ide látogatóknak érdeke, hogy minél könnyebben lehessen parkolni Eger belvárosában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában