Posta

2024.01.25. 10:12

Új partner biztosítja a postai szolgáltatást Bükkszéken

Bükkszéken az Új Posta Partner szolgáltatást a Széki Étterem vállalta.

Barta Katalin

Bükkszéken február 9-től új partner biztosítja a postai szolgáltatást. Mint arról Sági Ferenc polgármester tájékoztatta a lakosságot, a Széki Vendéglátó Kft.-t keresték meg, hogy amennyiben módjában áll, üzemeltesse a postát. Örömmel vették a megkeresést és azonnal elindították az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Mostmár biztos, hogy február 9-től hétköznapkon 8-tól délig, illetve délután fél egytől fél négyig intézhetik postai ügyeiket a helyiek itt.  

A Magyar Posta Zrt. 2022. novemberétől országosan több száz helyen ideiglenesen szüneteltette a postai szolgáltatást, a kisforgalmú postákat energiatakarékosságra miatt bezárta, melyből később kisebb számú posta újra nyitását engedélyezte. 

Mivel a Magyar Posta Zrt. szándéka, hogy az 1500 lélekszám alatti településeken bezárja postáit, új Posta Partner programmal kereste meg az  önkormányzatot, hogy amennyiben lehetőségük van rá, üzemeltessék a postát, vagy keressenek vállalkozót a feladat ellátására.

Egy település életét jelentősen befolyásolja, hogy működik-e a posta vagy sem. A postai szolgáltatás biztosítása nem tartozik az önkormányzatok által kötelezően ellátandó feladatok közé. Sok településhez hasonlóan Bükkszéknek sem volt lehetősége erre, ám amint megkapták a Magyar Posta Zrt. tájékoztató levelét, még aznap elkezdtek vállalkozót keresni a probléma megoldására. 

Elsőként a Széki Vendéglátó Kft.-t keresték meg, hogy tájékoztassák, mint helyi vállalkozót a posta működtetésének lehetőségéről.  Örömmel vették a megkeresést és azonnal elindították az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

Mostanra eljutottak arra a pontra,  hogy elmondhatják, nem kell bezárni a településünk postáját, így február 9-től a Széki Vendéglátó Kft. fogja a Posta Partner keretében biztosítani a szolgáltatást. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Flajsz Péter/Komárom-Esztergom megyei 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában