Fáni

2024.01.24. 16:49

Ritkaságnak számító kopasz puli a poroszlói tanya új lakója

Különleges kutya érkezett Apostol Nikolették poroszlói tanyájára. Nem mindennapi a kinézete.

Fekete-Vadászi Erika

Apostol Nikolették szeretett állataikkal, Mollival és Bözsivel

Forrás: Élet kint a Pusztán - Városból tanyára költözni, ahogy Én látom Facebook-oldal

A poroszlói tanya új lakója nem más, mint Fáni, aki egy májzli, más néven magyar kopasz kutya vagy kopasz puli, osztotta meg portálunkkal Apostol Nikolett

– A kopasz pulikat, így Fánit is érdemes megismerni. Hűséges és okos jellemzőivel, valamint kiváló munkaszolgálatával hamar a tanya elengedhetetlen részévé válhat. A májzli energikus, ügyes, intelligens és kedves, épp olyan, mint a többi pásztorkutya, így ideális választás családi kedvencként is – részletezte. 

Fáni, a poroszlói kopasz puli

A pásztor- és juhászkutyák korábban nagy népszerűségnek örvendtek, de napjaink modern világában kevesebb a szükség rájuk. Néhányuk viszont a vonzó megjelenésükkel és barátságos természetükkel sikeresen beolvadt a családok életébe. Sajnálatos módon a májzlik esetében sokak szerint a külső megjelenés is kiemelkedő fontossággal bír. Ráadásul hivatalosan a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) nem ismeri el őket fajtaként, ami tovább ronthatja a helyzetüket, hiszen a szelektív tenyésztés sem terjedt el széles körben, derült ki Apostol Nikolett szavaiból. 

Mint mondta, ez a fajta éppoly kiváló munkakutyaként teljesít, mint bármelyik mudi vagy puli. Magyarországon a legtöbb májzli a pásztorok gondjaira van bízva, akik kiemelkedő terelőkutya képességeik miatt kincsnek tekintik őket.

 Fáni hamar a tanya elengedhetetlen részévé válhat munkabírása miatt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában