Elromlott

2024.01.29. 13:29

Új időpontot kapnak a gyöngyösi betegek, akiket nem tudtak ellátni a CT-vel

A fekvőbetegeknek Hatvanban, a járóbetegeknek Egerben állt rendelkezésére CT-diagnosztika, amit a röntgencső cseréjének pár napos kiesése okozott.

Tóth Balázs

A gyöngyösi kórház épülete

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján tette közzé, hogy a CT berendezés meghibásodása miatt ideiglenes szolgáltatókat jelöl ki a gyöngyösi és környékbeli betegek ellátására. A határozat szerint a Bugát Pál Kórház január 25-én tájékoztatta az NNK-t a gép meghibásodásáról. A gyöngyösi ellátási körzet járóbetegei ezért az egri Markhot Ferenc Kórházban vehetik igénybe a CT-diagnosztikai ellátást, míg a fekvőbetegeket az akut ellátás keretében a Hatvani Albert Schweitzer Kórház fogadja, s szintén a hatvani kórházat kötelezték a sürgősségi CT-diagnosztika ellátására.

Mint a kórháztól megtudtuk, a készülékek egyik fontos tartozéka, a CT röntgencső meghatározott üzemidővel bír, és ennek okán bizonyos vizsgálati szám után cserélni kell. A gyöngyösi berendezés röntgencsövének üzemidő lejárta okozta a készülék működésének szüneteltetését. Ez pénteki napon kezdődött, ami azért „szerencsés”, mert szombat vasárnap nincs előjegyzett beteg. A cső cseréjét a mai napon az Országos Kórházi Főigazgatóság és a cserét végző cég karbantartási szerződése alapján elvégzik, így a CT kedden már beteget tud vizsgálni. A péntekre és a mai napra előjegyzett betegek új, közeli időpontot kaptak. A kiesett időben az akut eseteket a hatvani és az egri kórház látta, látja el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában