Segítsük a madarakat!

2024.02.26. 09:20

25 gólyafészek alapot készítettek egy délután alatt

A fészek készítésen 32 önkéntes vett részt, valamint a Magyar Madártani Egyesület Nógrád Megyei Helyi Csoportjának tagjai és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kollégái koordinálták a munkát, hogy a legtökéletesebb alapok készüljenek el.

Hornyák Réka

Önkéntesek segítségével készítettek gólyafészkeket

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

Sikeresen zárult a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban szombatra meghirdetett gólyafészek-alap készítés – tette közzé Facebook oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Mint írják, szerencsére a többnapos esőzést egy tavaszias nap váltotta fel, ami nagyban segítette a munkát. Nagyon ügyes, gyorsan barátkozó és roppant lelkes csapat jött össze. A résztvevők között voltak visszatérő segítők, de megjelentek újonnan érkező gólyabarátok, valamint véletlenül betérő látogatók is beálltak a különböző munkafolyamatokra. A korosztályt tekintve is több generációt elért a felhívás, ami még színesebbé tette a napot. 

Az előre összegyűjtött iszalag, fűzfavessző és vadszőlő hajtásokat összeállították, majd feltekerték, így végül 25 fészekalap készült el délutánra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában