Eddig félmillió

2024.02.11. 12:46

A súlyosan beteg aldebrői kislányért fut a szegedi tanárnő

Az aldebrői Hanna 2021-ben született. Súlyos betegsége miatt még nem tud járni. Volt már donoros csontvelőátültetése, s most egy hobbi futó, egy szegedi tanárnő állt a család mellé, hogy segítse őket. Fejlesztő terápiákhoz gyűjt a kislánynak.

Fekete-Vadászi Erika

Gáll Tímea az aldebrői Down-szindrómával élő és súlyosan beteg kislányért fut ultramaratoni távokat

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már beszámoltunk, Gáll Tímea szegedi tanárnő tavaly december 24-én 50 kilométert futott a Down-szindrómával született és a vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelőtranszplantált aldebrői Hannáért. A tanárnőt megérintette az aldebrői kislány szívszorító sorsa, így a jótékony futásai segítségével törekszik segítő kezet nyújtani a család számára. 

A decemberi futás után egy hónappal később Gáll Tímea egy újabb hasonló kihívást abszolvált. Különösen ez a második teljesítés volt számára emlékezetes, derült ki Nádudvari Péter gyógypedagógus és jótékony sportoló portálunknak eljuttatott közleményéből. 

 – A januári futásom során rengeteg szükség volt a rugalmas problémakezelésre, kevés dolog alakult a terveknek megfelelően – mesélte Gáll Tímea, és hozzátette, ő erőfeszítései viszont nem említhetők egy lapon egy beteg kislány mindennapos küzdelmeivel. A tanárnő szavaiból kiderült, Hanna pici arcát látta sokszor, miközben futott, ez adott neki erőt, s mindezt elérzékenyülve meg is köszönte a kislánynak. 

Tímea kilométereiért cserébe eddig félmillió forintot adtak az adományozók. A beígért futások véget értek, de a jótékony sportoló a gyűjtést még nem zárta le, derül ki a közleményből.

– A segítségnyújtásban nincs felső határ, mivel Hannának továbbra is szüksége van a fejlesztő terápiákhoz szükséges pénzösszegre. Segítsünk közösen, tegyünk a pici hős gyógyulásáért – buzdította az adakozni vágyókat Gáll Tímea.

Aki szeretné támogatni az aldebrői Hannáért indított kezdeményezést, az adomanybank.hu oldalon feltüntetett információk alapján megteheti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában