Mindent lát

2024.02.02. 11:15

A vandalizmus után kamerák felszerelését tervezik Boldogon

Boldogon nagy felháborodást váltott ki, amikor ismeretlenek megrongálták a Kossuth úti buszmegállót. A történtek nyomán többen kamerák felszerelését szorgalmazták. Az önkormányzat vezetése nyitott a kezdeményezésre.

Tari Ottó

A decemberi értelmetlen rongálás után a helyiek állították helyre a buszmegállót

A jelek szerint az önkormányzat vezetése is fontolóra vette a térfigyelő rendszer kiépítését. Mint megírtuk, karácsony táján vandálok csaknem használhatatlanná tették a Kossuth úti buszmegállót. A létesítmény oldalát kirugdosták, s a helyi jóérzésű polgároknak köszönhető, hogy rövid időn belül kijavították a pusztítás nyomait. A település közösségi felületein többen hangot adtak abbeli igényüknek, hogy időszerű lenne térfigyelő rendszer kiépítése, röviddel ezután pedig a község elöljárói közölték, hogy fontolóra veszik a kezdeményezést.

– Településünk biztonságosabbá tételéhez térfigyelő kamera rendszer kiépítését tervezzük. A szakemberrel történő egyeztetést követően – ha a feltételek adottak lesznek – elindulhat a kivitelezés – adta hírül Püspöki Istvánné polgármester. Konkrétumokat azonban – például hogy mikor és mennyiből valósulhat meg a beruházás – egyelőre nem közölt, s nem derülnek ki részletek Árvai József önkormányzati képviselő beszámolójából – amelyben a településfejlesztési bizottság legutóbbi üléséről tájékoztatta a közvéleményt – sem. Utóbbiban annyi olvasható, hogy a kamerarendszer tervére és kiépítésére hamarosan ajánlatot kérnek; szavai szerint a fejlesztés költsége várhatóan nem lesz alacsony, azonban lépésről lépésre talán megvalósítható az elképzelés.

Püspöki Istvánné polgármester egyelőre nem közölt részleteket a beruházásról
Püspöki Istvánné polgármester egyelőre nem közölt részleteket a beruházásról
Forrás: Boldogi önkormányzat

Ami viszont a közelmúltban már meg is valósult: kihelyeztek két közlekedési tükröt a Hunyadi út-Virág út, valamint a Jászberényi út-Pacsirta út kereszteződésében, s tervezik továbbiak telepítését is más forgalmas területeken. A tükröket egy vállalkozás ajánlotta fel, a s hivatali dolgozók szerelték fel a jelzett helyeken.

A villanyoszlopokon lévő világítótestek cseréje befejeződött, azonban vannak még olyan területek a községben, amelyeken csak a hálózat bővítésével, új oszlopok telepítésével lehetne korszerűsíteni közvilágítást. Ezeken a részeken napelemes világítótestek felszerelésével próbálnak megfelelni a helyiek elvárásainak.

A településfejlesztési bizottság január végén további tervekről is egyeztetett. Így egyebek mellett nyárig helyreállítanák a focipálya locsolórendszerét, s bővítenék a sporttelep energiaellátását is, hogy az ott megrendezendő események során ne jelentsen problémát a kapacitás.

Idén díszfák pótlására és ültetésére is lehetőség nyílik a településfásítási programban. Csemetepark létrehozása is szóba került, az egyedekkel a főút diófasorát, illetve a Hőskert gesztenyeparkját lehetne pár éven belül megújítani – adta hírül Árvai József.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában