Közös a segítség

2024.02.25. 10:54

Az Alzheimer Caféban a minőségi életről tartott interaktív foglalkozást dr. Rokonay Adrienne

Minőségi élet kortalanul címmel tartott előadást – még pontosabban egy interaktív foglalkozást – csütörtökön délután az egri Belvárosi Gondozási Központ Alzheimer Caféjában dr. Rokonay Adrienne.

Sike Sándor

Dr. Rokonay Adrienne

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az előadó egyébként Makláron  – korábban Nagytályán – háziorvosként dolgozott, s mindemellett Rokonay Adrienne (Szenvedély és Harmónia) felhasználói névvel Facebook oldalon egy formabontó online vállalkozás keretében is segíti a lelki, egészségügyi segítségére igényt tartókat.

Az Alzheimer Caféban zajló foglalkozás kapcsán portálunk a demenciáról a foglalkozáson jelen lévő Fehérné dr. Mészáros Helgát kérdezte a demenciáról. Az Idősek Berva-völgyi Otthonának a vezetője elmondta: egy olyan tüneteggyüttesről van szó, amelynek diagnosztizálását követően nagyon fontos, hogy annak kezelésében a család egésze, a közvetlen hozzátartozói közösség részt vegyen. Nem hárulhat a gondozás egyetlen emberre, mert úgy nem megoldható.

Az idősotthon vezetője szerint a diagnózis felállításakor a legcélszerűbb megoldásnak az mutatkozik, ha kérvényezik a demens ember otthonba történő felvételét, ahol szakamberek és természetesen a bentlakó közösség közreműködésével a megfelelő emberi méltóságot lehet biztosítani az egyre súlyosbodó helyzetben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában