Együtt a természettel

2024.02.02. 15:09

Gólyafészket mentettek Szücsiben, áramkimaradás is volt miatta

A Bükki Nemzeti Park munkatársai segítettek Szücsi önkormányzatának, hogy a hosszú évtizedek óta ott költő gólyacsalád fészkét megmentsék.

Heol.hu

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi ügyelete – egyeztetve az áramszolgálatóval – csütörtökön egy gólyafészek karbantartásán dolgozott Szücsiben, közölte az önkormányzat. A munkavégzés idejére az MVM szakemberei biztosították a vezetékek áramtalanítását.

– A természetvédelem munkatársai – az ilyenkor szokásos szakmai protokoll szerint - eltávolították a fészek meggyengült darabjait és csak a stabil részeket hagyták meg a fészektartón, így a madár, majd ha tavasszal megérkezik, a fészek ép alapjához fog hozzáépíteni. Hálás köszönetünket fejezzük ki a Bükki Nemzeti Park munkatársainak, hogy alapos és szakszerű segítséget nyújtottak községünk egyik büszkeségének, a hosszú évtizedek óta itt költő gólyacsalád és fészkének megmentéséért, valamint az áramszolgáltató és közfoglalkoztatottaink munkájáért, akik segítették a művelet gördülékeny lebonyolítását” – írta az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában