Két éve

2024.02.29. 16:00

Pápai Ákos tudni akarja, hogyan rúgták ki az egri várból Berecz Mátyást

Berecz Mátyást még 2022 januárjában rúgták ki a Dobó István Vármúzeumból. A Mi Hazánk képviselője most felidézte, azóta sem derült ki, hogy jogosan vagy sem.

Szabadi Martina Laura

Miért rúgták ki az egri várból Berecz Mátyást, kérdi a képviselő

Forrás: Szabadi Martina Laura/Heves Megyei Hírlap

– Egy blogbejegyzés miatt most sokan megkerestek, hogy mi is történt valójában Berecz Mátyás egykori önkormányzati képviselő és országgyűlési képviselő-jelölt Dobó István vármúzeumbéli állásával – mondta dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom egri önkormányzati képviselője, polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón csütörtökön.

Miért rúgták ki az egri várból Berecz Mátyást, kérdi a képviselő
Berecz Mátyás 2022 januárjában az egri közgyűlésben. Akkoriban mindenki azt kérdezte, miért rúgták ki az egri várból.
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A vármúzeum igazgatójánál, dr. Ringert Csabánál érdeklődtem, aki nyilvánosságra hozható választ nem adott, csak egy szűkszavú választ kaptam. Elkövetett-e bármit is Berecz Mátyás, volt-e vizsgálat, feljelentés? Jogszerűen szűnt-e meg a munkaviszonya. Úgy gondolom, tudnunk kell, jogszerűek voltak-e a folyamatok a várban és ha nem, akkor miért éppen az országgyűlési választások előtt történt mindez, befolyásolva ezzel a közvéleményt vélhetően. Én azt akarom, hogy tisztességes verseny legyen ebben a a városban. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, tudják meg az egriek, hogy mi történt valójában! Már 2 év telt el 2022 február óta, és sem büntetőügy sem belső vizsgálat eredményét nem ismerjük – mondta Pápai Ákos. 

Berecz Mátyást 2022 január elején azonnali hatállyal küldték el a vártól. Akkor portálunknak azt nyilatkozta, nem volt jogszerű az elbocsátása: „Munkaügyi jogi eljárást fogok kezdeményezni, mert az elbocsátással kapcsolatos eljárásnak a módja, sem pedig az indoklása nem volt jogszerű. Nem tudok olyan szakmai indokot, és a felmondásban sem szerepel olyan tény, ami a rendkívüli felmondást indokolta volna” – nyilatkozott szűkszavúan.

Arról is írtunk akkor, hogy az ezt megelőző hét folyamán még közös megegyezéses szerződésbontást javasoltak neki, ám ezt akkor nem erősítette meg. Érdeklődtünk arról is az akkori közéleti események fényében, hogy politikai természete lehet-e a döntésnek, ám erre sem válaszolt. Mint ismert, 2021 december közepén testvérét, Berecz Kálmánt távolította el a közgyűlés az Evat Zrt. igazgatótanácsából. Berecz Mátyás egyébként önkormányzati képviselői mandátumáról később önként mondott le, hogy az országgyűlési kampányra koncentrálhasson.

A Dobó István Vármúzeum igazgatója portálunknak csak később, februárban nyilatkozott. Ringert Csaba azt mondta maradhatott következmény nélkül Berecz Mátyás magatartása. Arról beszélt portálunknak, hogy az általa leadott jelenléti ív bejegyzései több esetben nem egyeznek meg a naplóban rögzített valós adatokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában