Nyomozás

2024.02.16. 17:52

Költségvetési csalás gyanúja miatt folyik vizsgálat Gyöngyösön

Az egyik nagy gyöngyösi sportegyesülettel szemben merült fel a bűncselekmény gyanúja.

Szabó István

A vizsgálat eredményéről annak lezárulta után kaphatnak tájékoztatást a gyöngyösiek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az egyik nagy gyöngyösi sportegyesület ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult vizsgálat, közölte a képviselő-testülettel Hiesz György polgármester a költségvetés csütörtöki vitájában. A gyöngyösi városháza közleménye szerint ezzel veszélybe került a többi sportegyesület támogatása is, hiszen a helyzet súlyosságára való tekintettel az önkormányzat fontolgatta valamennyi sporttámogatás visszatartását a vizsgálat végéig. Végül annak érdekében, hogy az ártatlan egyesületek ne essenek el az életben maradást jelentő önkormányzati támogatástól, a testület úgy döntött, sporttámogatási pályázati keretet hoz létre, és felhatalmazta a polgármestert, hogy a teljes keret felét általános működési támogatásként megkaphassák az egyesületek, tájékoztatott a városháza.

A gyöngyösi városháza szerdai közleménye alapján már beszámoltunk arról. hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) iratokat foglalt le tavaly novemberben a gyöngyösi városházán egyes önkormányzati sporttámogatásokkal összefüggésben. A városháza közlésük szerint bűncselekmény gyanúja nem az önkormányzattal szemben merült fel, hanem valamelyik sportegyesület gazdálkodásával kapcsolatban. Mint közölték, további információkkal a folyamatban lévő ügyről a városháza nem rendelkezik, ezért tájékoztatást sem tud adni.

A városháza közleménye szerint a sporttámogatások elszámolásának gyakorlatával kapcsolatban ugyanakkor Hiesz György polgármester kezdeményezésére dr. Kozma Katalin jegyző januárban belső vizsgálatot rendelt el önkormányzati feladatkörben történt esetleges mulasztások feltárására a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal érintett szervezeti egységeinél. A vizsgálat eredményéről annak lezárulta után adnak tájékoztatást, közölte szerdán a gyöngyösi városháza.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában