Nem világít

2024.02.14. 16:04

Több helyen is rossz a közvilágítás Egerben

Kábelhiba okozza a közvilágítás hiányát a Bajcsy-Zsilinszky utcában és a Szent József parkban. A közvilágítás hálózata fejlesztésre szorul.

Heol.hu

A Bajcsy-Zsilinszky utca

Forrás: Eger önkormányzata/Facebook

Kábelhiba okozza a közvilágítás hiányát a Bajcsy-Zsilinszky utcában és a Szent József parkban – közölte az önkormányzat.

BDAN9504
2121 júliusában ismét elromlott a közvilágítás ugyanazon szakasza a Széchenyi István utcában, amit korábban megjavítottak
 Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A városvezetés és a hivatal illetékes szakirodáinak munkatársai mindent megtettek az évtizedek óta részenként elavult közvilágítási rendszer problémájának megoldásáért, az önkormányzat a költségvetésben minden évben költségvetési keretösszeget állapít meg Eger közvilágítási hálózatának fejlesztésére, mely az idei tervezett források között is szerepel. A megoldást azonban nehezíti a műemlékvédelmi környezet, mely több más műszaki probléma áthidalását is szükségessé teszi. A hivatal külső szakemberek bevonásával megkezdte az érintett szakaszok felmérését és a költségvetési források függvényében elindítja a kivitelezést – tették hozzá.

A belvárosban gyakoriak a hibák, már korábban is beszámoltunk arról, hogy elavult a hálózat és folyamatos fejlesztésre szorul. Nagy port kavart például a Széchenyi utca egy részén az évekig tartó sötétség. Ám miután megjavították a világítást a Széchenyi utca 8-18. szám között, újra meghibásodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában