Programajánló

2024.02.09. 06:57

Kultúrszalon és farsangi mulatság is lesz a hétvégén Hevesben

Ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni, számos program közül válogathatunk február második hétvégéjén szűkebb hazánkban. Lássuk is a kínálatot!

Heol.hu

Parádsasváron borotválós asszonyfarsangot rendeznek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger:  A Kultúrszalon vendége lesz Mészáros Máté és Sárik Péter színművész február 9-én este 7 órától a Bródy Sándor Könyvtárban. Mészáros Máté Jászai Mari-díjas színművész 2002 és 2010 között 40 szerepet játszott el a Gárdonyi Géza Színházban, így az egri színházszerető közönség egy régi jó ismerősét köszöntheti a könyvtár közösségi estjén. Sárik Péter Erkel Ferenc-díjas jazz-zongoraművész, zeneszerző a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott. 2007-ben alapította meg saját zenekarát a Sárik Péter Triót, mely rövid időn belül az ország egyik vezető jazz-zenekara lett.

  • Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen keresztféléves diplomaosztót rendeznek február 9-én. Az esemény helyszíne a Líceum épülete, kezdés délelőtt 10 órától. Az oklevélátadó ünnepségen hallgatónként két hozzátartozó vehet részt. Kapunyitás a hozzátartozók számára 9 órakor lesz.
  • Ugyancsak a vármegyeszékhelyen Fánki Parti néven farsangi mulatozást rendeznek. Az esemény helyszíne az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, az ajtónyitás 15 óra 30 perckor kezdődik, és szokás szerint, fergeteges programmal készülnek a szervezők egészen este 7 óráig.

Gyöngyös: Közeledik a tavasz, így a téli sportok időszakának vége is, és újabb egy évre zárja be a kapuit a jégpálya. Február 9-én még várják a korcsolyázni vágyókat egy utolsó, közös, szezonzáró jégdiszkóra. Délután 5 órától kezdődik a buli, a hangulatfelelős Benks lesz, így a jó zenék garantáltak.

SZOMBAT

Eger: Február 10-én a vármegyeszékhelyre érkezik a 30Y nevű rockzenekar. Az együttes több mint 10 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt tizennyolc évben megjelent 10 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 10 videoklipje. A koncert helyszíne a Broadway Monkey lesz.

Andornaktálya: Szeretettel várnak minden kicsit és nagyot február 10-én, a 15 órától kezdődő Andornaktályai Farsangolóra az Ady Endre Közösségi Színtérbe. Lesz herőcesütés a nyugdíjasklub segítségével, kiszebábégetés, táncház Böröczky Balázs vezetésével, jelmezes felvonulás a gyermekeknek és batyus bál. Belépő egy üdítő és harapnivaló.

Parádsasvár: Ismét borotválós asszonyfarsangot rendeznek a településen február 10-én. A Mátra ékszerdobozának nevezett kicsiny faluban különleges hagyománya van a farsangi népszokásnak az 1910-es évek óta. Legfőbb mozzanata az úgynevezett borotválás, mely során az asszonyok borbély jelmezt öltenek és liszttel, pamaccsal, faborotvával megtisztítják a férfiak ábrázatát.

Noszvaj: Havi egy vagy két alkalommal különleges borvacsorákra várják a vendégeket a noszvaji Magtár Fogadóban, az adott hónap jeles napjaihoz kapcsolódóan. Az ételeket Bucsek András és csapata készíti. Ezúttal február 10-én lesz lehetőség finomabbnál finomabb ételek és borok kóstolására.

  • Szintén a településen Bálint-napot is rendeznek február 10-én. A programok sorozata délelőtt 10 órától kezdődik a kastélyban, és a nyereménysorsolásig tart, amely pontban 16 órakor kezdődik a Nomád Hotelben.

VASÁRNAP

Eger: Február 11-én is lesz Kisasszony piac a vármegyeszékhelyen. Az általános élménypiac minden vasárnap reggel 7 órától 13 óráig várja a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában