Fogadalomtétel

2024.02.06. 10:47

Letette az esküt az Egri Református Egyházközség presbitériuma

A decemberben választott testület irányítja az elkövetkező 6 évben az egri református gyülekezet lelki és anyagi életét.

Szabó István

Az egri református presbitérium és Tóth Imre lelkipásztor (középen ül) az eskütétel után

Forrás: Egri Református Egyházközség

A vasárnapi egri istentiszteleten a gyülekezet tagjai előtt tette le az ünnepélyes esküt az Egri Református Egyházközség decemberben megválasztott új presbitériuma. Az elkövetkező 6 évre választott testület tagjainak az eskütétel előtt Tóth Imre lelkipásztor a Bibliából Az apostolok cselekedetei egy részletét választotta lelki útravalóul: "Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett." (ApCsel. 20.28).  

A 20 tagú presbitérium – dr. Peterdi Béla főgondnok, valamint Agyagási Dezső, Batári Antal, Birinyi Zoltánné, Dózsa Lajosné, dr. Vadnay István, dr. Sebestyén András, dr. Szoboszlai István, Égető György, Gál Tibor, Irlanda Dezső, Kovács Istvánné, Ősz Gusztáv, Pál Zsolt, Peterdi Gábor, Pintér Lajos, Püski Imre, Szabó István, Szívós Győző és Veres Imréné presbiterek – feladata lesz a következő választásig a Magyarországi Református Egyház alkotmánya alapján, az Egri Református Egyházközség vezető testületeként irányítani a vármegyeszékhely gyülekezetének lelki és anyagi életét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában