Megy a gőzös

2024.02.11. 15:05

Márciusban indulnak a kisvonatok a Bükkben és a Mátrában

Véget ér a téli üzemszünet, indulnak a kisvonatok a Bükkben és a Mátrában is.

Molnár Helga

Már csak pár hét és újra zakatolnak a kisvonatok

Forrás: Egererdő Zrt./Facebook

Az Egererdő Zrt., mint a Mátravasút, a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút üzemeltetője arról tájékoztatott, hogy a téli kisvasúti üzemszünet hamarosan véget ér – írta közleményben Vigh Ilona, a társaság kommunikációs és közjóléti vezetője csütörtökön.

Március 2-ától ismét menetrend szerint közlekedik a kisvonat Szilvásváradon és Felsőtárkányban, míg a Mátravasút március 15-én kezdi meg menetrendszerinti közlekedését.

A kirándulók az első hónapokban csak szabad- és munkaszüneti napokon nosztalgiázhatnak a kisvasutakkal, majd a menetrendszerinti gyakorisággal közlekednek a felújított járművek. A 2024-es menetrend és aktuális díjszabás erről oldalról letölthető.
– Bízunk benne, hogy a felújítások és karbantartások után a kisvonatok még nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni és sok család kipróbálja a kívül-belül megújult járműveket, főként a felsőtárkányi elektromos meghajtású C-50-es mozdonyokat – emeli ki a közlemény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában