Egészségügy

2024.02.09. 18:30

Neves orvosok tartottak előadásokat a megyeházán

Minden nap tehetünk az egészségünkért, ezt is hangsúlyozták az egészségügyi előadásokon pénteken este.

Molnár Helga

Dr. Maszárovics Zoltán, a Markhot Ferenc Kórház orvosigazgatója

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Neves professzorok, orvosok tartottak előadásokat pénteken este a megyeházán, Egerben. Előtte Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény főszervezője köszöntötte a jelenlévőket, s fejtette ki, hogyan kapcsolódik az erdőgazdaság ezen eseményhez.

– Az erdőknek közjóléti funkciója is van, melyre a covid idején jöttünk rá igazán, hisz ekkor megduplázódott a turisták száma az erdőkben. Ez indokolja a csatlakozásunkat, az erdőknek az egészségmegőrzésében, az esetleges betegség utáni rekreációban is fontos szerepe lehet – fejtette ki.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke elmondta, a vármegye önkormányzatának koordinációs feladatai is vannak, így örömmel vették, hogy otthont adhattak ilyen neves előadóknak, s előadásoknak.

Dr. Maszárovics Zoltán, az egri Markhot Ferenc Kórház orvosigazgatója úgy fogalmazott, jelentős dolog megismerkedni az alkalmazott tudományok legújabb vívmányaival, s örömét fejezte ki, hogy a prevenció is hangsúlyos eleme az előadásoknak.

A köszöntők után kezdődtek az előadások, melynek sorát prof. dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa kezdte, ő a rákbetegségekről, s azok megelőzéséről szólt, kiemelve, mennyire fontos, hogy önmagunk is tegyünk egészségünkért. Az est során a tüdőátültetésekről, a tüdőtumorok lehetőség szerinti robotsebészettel történő megoldásairól és eltávolításáról, a szívátültetések jelenlegi helyzetéről és a robotsebészet forradalmi eredményeiről is szóltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában