Lenkey-nap

2024.02.09. 14:23

Robotok szállták meg az egri Lenkeyt + videó, fotók

Idén a jövőbe és a múltba tekintve a fejlődés és a hagyományápolás kettőse volt fókuszban az Egri Lenkey János Általános Iskola hagyományos rendezvényén. A Lenkey-napon megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött a program, majd belevetették magukat a programokba: robotok is versenyeztek például.

Szabadi Martina Laura

Lenkey-nap a Lenkey János Általános Iskolában.

Forrás: Huszár Mártk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Iskolánk Lenkey János halálának évfordulóján minden évben megrendezi a Lenkey-napot, idén a jövőbe és a múltba tekintve a fejlődés és a hagyományápolás kettőse van a fókuszban – mondta Bíró Csaba, az Egri Lenkey János Általános Iskola intézményvezetője pénteken. Megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött a nap, majd belevetették magukat a programokba a diákok: robotok is versenyeztek kezeik alatt.

Robotok a Lenkey-napon
A rendhagyó tanítási nap keretében robotok, természettudományos kísérletek, logikai játékok és rajzverseny is volt a választható programok között 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Idén március 1-én ünnepélyesen is átadják Lenkey János felújított szülőházát. Ezen az ünnepségen iskolánk tanulói adnak műsort – jelentette be az igazgató. – Az elmúlt években a Lenkey-nap már nemcsak a tábornokról való megemlékezésről szól, hanem egy rendhagyó tanítási nap keretében számos programot szervezünk tanulóink számára – emelte ki Bíró Csaba. 

Az alsósok katonadalokkal ismerkedtek, kvízt tölthettek, kézműveskedhettek, de volt interaktív művészet,  ágyúlövészet, katonásdi, puzzle, huszáröltöztető is. A felső tagozatosoknak robotika, természettudományos kísérletek, logikai játékok és rajzverseny is volt a választható programok között.

– A robotika bemutatón más iskolák, szervezetek is részt vettek: Egerbe jött az ARM Hungary, részt vett az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, a Neumann János Gimnázium, az Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, a vármegyei szakképzési centrumhoz tartozó Digitális Közösségi Alkotóműhely, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola és Gimnázium, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, a Vak Bottyán János Katolikus Gimnázium, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium is. Az iskolában jártak a Robert Bosch Automotive Steering Kft. képviselői is, a maklári gyár ugyanis már többször támogatta az intézményt.

HMM_0064
VR- élmények
Forrás: Huszár Márk/heves Megyei Hírlap

Az ARM Hungary a diákok figyelmét felhívta arra, hogy nagyon fontosak a jó szakemberek a cégeknek. Az igazgató portálunknak elmondta, hogy a robotika témájában lesz egy ülés is, ahol a szakemberek tapasztalatot cserélhetnek.

– Ez az intézményünk informatika oktatásban is megjelenik. Igyekszünk aktív, gondolkodó felnőtteket nevelni. Bízom benne, hogy azok a gyerekek akik most először látnak robotokat, talán néhány év múlva maguk alkotják őket – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában