Születésnap

2024.02.02. 18:13

Szabadulószoba a hatvani vadászati múzeumban

Február 1-től ismét várja a látogatókat Hatvanban a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum szabadulószobája.

Tari Ottó

Idén is változatos események várják a Grassalkovich-kastélyba látogatókat

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Március 29-én ünnepli 10. születésnapját a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, s az intézményben ebből az alkalomból változatos programokkal készülnek a látogatók fogadására. Az érdeklődők egyebek közt ismeretterjesztő előadásokon és foglalkozásokon vehetnek részt, továbbá koncert is lesz a patinás Grassalkovich-kastélyban. A látogatók mindezeken túl a megújult szabadulószobát is kipróbálhatják. Utóbbira legfeljebb ötfős csapatok jelentkezését várják.

– Már nyitva áll a látogatók előtt a megújult szabadulószoba, amelynek témája a kastélytörténet. A játék idén is 60 percet ölel fel, a résztvevők pedig megismerhetik a kastély építésének történetét, valamint azt, hogy mi minden történt az épület falain belül – közölte Pál-Huszár Beatrix, az intézmény múzeumpedagógusa.

Február 21-én és 22-én az óvodások és iskolások „állatasszisztált” foglalkozáson vehetnek részt. A gyerekek megismerkedhetnek Pitypang Aladárral, a múzeum kabalájával, valamint a vadászkutyák feladatairól is többet tudhatnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában