Összefogásban a civilek

2024.02.15. 17:07

Eger elmúlt és eljövendő fontos pillanatairól tanácskozott a civil kerekasztal

Egri Civil Kerekasztal ülésén szóba került a Civil Randevú, a kitüntetések és az Egri Civil Fórum is.

Szabadi Martina Laura

Civil randevú Egerben, a Hotel Unicornisban (Archív fotó)

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ülésezett szerdán az Egri Civil Kerekasztal. Badacsonyiné Bohus Gabriella, Eger ismert idegenvezetője jelenleg a kerekasztal soros elnöke. Portálunknak beszélt 17. Civil Randevúról, a civilek eseményeiről.

– A Civil Randevún azokat díjaztuk, akik éves munkájukkal a 11 szekciónkban közösségi értéket tettek le az asztalra. De figyeljük az egyesületeket és alapítványokat is és a civil támogatókat is: két ember kapta meg az Év Civil Támogatója díjat. Egyikük Varga Miklósné aki félmillió forinttal támogatta a civil közösséget, másikuk a rendezvényeiknek helyet, vendégeknek szállást adó Unicornis Hotel tulajdonosa Opra-Bódi Sándor – ismertette.

Az ülés előtt az Egri Folt-Tündérek képviselője is felszólalt, s ismertette, idén augusztusban Egerben rendezik meg az Országos Foltvarró Fesztivált. A kerekasztal az ülésen egyeztetett az XV. Egri Civil Fórum előkészítéséről illetve más fontos történésekről is. A fórumon fontos döntéseket hoznak, itt választják majd meg a szekciók vezetőit, s számba veszik eredményeiket célkitűzéseiket. 

Az elnök arról is beszélt portálunknak, hogy a civileknek az önkormányzat bizottságaiban véleményezési joga van, egy-egy civilt delegálhatnak, az egri közgyűlésben pedig mindig jelen van a soros elnök, aki jelzés után hozzá is szólhat a napirendekhez, ez pedig nagy és fontos eredmény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában