Zakatolás

2024.02.01. 11:12

Új célokért küzd az InterCity vonatok Hatvanban közösség

Csaknem napra pontosan négy éve alakult meg az InterCity vonatok Hatvanban elnevezésű internetes közösség. Az eredeti céljukat három év után teljesítették, de máris új feladatokat határoztak meg maguknak.

Tari Ottó

A hatvani vasútállomás

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ma négy éve, hogy elkezdtük a munkát. Célunk kezdetben az InterCity (IC) vonatok hatvani megállításai voltak. Három év után révbe is ért a projekt. Jelenleg az egykori egyetlen helyett óránként már három vonatot használhatunk a 80/80a vonalon – írják „születésnapi” bejegyzésükben, megjegyezve azt is, hogy a vonatszám megháromszorozódásával az utasok is háromszor annyian lettek, mint korábban.

Az elmúlt esztendő, 2023 volt az első a kibővített menetrenddel, s Hatvanból új, közvetlenül elérhető úticélként megjelentek olyan települések, mint Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Kassa, Sátoraljaújhely vagy Gyöngyös, év közben pedig kibővült a lista a Dunakanyarral, vagyis a Hatvan-Vác járatok bevezetésével.

Az eredmények közé sorolják azt is, hogy napjainkban már IC-csatlakozó helyi buszjáratok közlekednek Hatvanban, a bicikliseket pedig új kerékpártárolók segítik a vasútállomáson.

Az internetes közösség "tortával is megünnepelte születésnapját
Az internetes közösség "tortával is megünnepelte születésnapját
Forrás: Facebook/InterCity Vonatok Hatvanban

A bejegyzés tanúsága szerint a jövőben is folytatják erőfeszítéseiket a vasúti közlekedés jobbítása érdekében. Egyebek mellett továbbra is feladatuknak tekintik Hatvanban az infrastruktúra javítását, s e célból a vasútállomás megközelítése érdekében három „zöld” intézkedést szorgalmaznak: a kerékpáros, a közösségi és a gyalogos közlekedés körülményeinek a fejlesztését. Vagyis szerintük több és korszerűbb kerékpártárolóra van szükség, a helyi buszjáratokat jobban kell illeszteni az új vasúti menetrendhez, illetve a gyalogosokat nem kell „kifárasztani” fölösleges lépcsőzésekkel, mielőtt felszállnak a vonatra.

– Az ország legerősebb és legsikeresebb civilek által szervezett utasösszefogása vagyunk. Az akciókat közös erővel, együtt folytatjuk – zárják születésnapi összegzésüket.

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában